Εκδήλωση – γιορτή του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρο Λευκωσίας και του Συνδέσμου Απόδημων Κινέζων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Εκδήλωση – γιορτή του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρο Λευκωσίας και του Συνδέσμου Απόδημων Κινέζων
Πεμ, 01 Νοε. 2012 05:00
Το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας στο πλαίσιο της υλοποίησης της 1η φάσης της Δράσης 4 «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές» έθεσε τις βάσεις μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας μεταξύ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Απόδημων Κινέζων. Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών και υλοποιήθηκε με επικεφαλή εταίρο το Δήμο Λευκωσίας και τη συμμετοχή του Δήμου Αγίου Δομετίου, του Δήμου Λεμεσού, του Πολυδυνάμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και της εταιρίας συμβούλων G&B Social Lab Ltd.

H επιτυχημένη αυτή συνεργασία, επιβεβαίωσε και επιβράβευσε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια στον τομέα της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και της ένταξης των μεταναστών. Τα μέλη του «Συνδέσμου» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας, να εγγράψουν τα παιδιά τους σε λέσχη απογευματινής απασχόλησης, καθώς και σε δραστηριότητες που στοχεύουν στη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, όπως μαθήματα κινέζικής γλώσσας και κουλτούρας.

Η συμβολή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Απόδημων Κινέζων στην όλη προσπάθεια ήταν και συνεχίζει να είναι καθοριστική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από άλλες ομάδες μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτής της γόνιμης συνεργασίας, προγραμματίζεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 10:45 μικρή τελετή στο οίκημα του Πολυδύναμου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νικηφόρου Φωκά 40, 1016 Λευκωσία, με στόχο την επισφράγιση της συνεργασίας ενόψει και της επιδιωκόμενης επέκτασης της σύμβασης συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, που αναμένεται σύντομα να δώσει στο Δήμο Λευκωσίας και τους εταίρους, το «πράσινο φώς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης καθώς και η Πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Song Xia. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα. Προσκαλείτε το κοινό όπως παραστεί στην εκδήλωση.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας