Συνεργεία του Δήμου κινητοποιούνται για την καθαριότητα της πόλης μετά τις ψεσινές βροχές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Συνεργεία του Δήμου κινητοποιούνται για την καθαριότητα της πόλης μετά τις ψεσινές βροχές
Πεμ, 25 Οκτ. 2012 04:00
Σε συνέχεια των ψεσινών βροχών στη Λευκωσία ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης έδωσε οδηγίες στην υπηρεσία, σε όλα τα συνεργεία του Δήμου να κινητοποιηθούν άμεσα για τον καθαρισμό της πόλης. Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης επισκέφθηκε διάφορα σημεία της πόλης που παρατηρήθηκαν προβλήματα και συνομίλησε με δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν. Αξιολογώντας την κατάσταση και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά τα συνεργεία προχωρούν στον καθαρισμό δρόμων και υποστατικών από τις λάσπες και τις πέτρες που παρέσυραν οι βροχές.

Στην περιοχή του ΣΟΠΑΖ στην Παλλουριώτισσα, η οποία πλήγηκε περισσότερο και ιδιαίτερα στην οδό Αμμοχώστου, το πρόβλημα παρατηρήθηκε από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που εισέρρευσαν στον ανοιχτό χάνδακα «Κατέβα». Οι Υπηρεσίες του δήμου όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος προχώρησαν από τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο στον πλήρη καθαρισμό του οχετού, όμως οι μεγάλες ποσότητες νερού και η ανεξέλεγκτη κατάσταση στη νεκρή ζώνη δημιούργησαν τα ψεσινά προβλήματα. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το Τμήμα Δημοσίων Έργων για την επέκταση του γεφυριού στο συγκεκριμένο σημείο έτσι ώστε σε περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού να μπορούν να διέρχονται χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι με την ολοκλήρωση των έργων στην Αγίου Ιλαρίωνος και την πλήρη λειτουργία των οχετών των ομβριών υδάτων δεν θα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Πάγιο αίτημα του Δήμου Λευκωσίας είναι η βελτίωση και η κατασκευή των λεωφόρων Καλλιπόλεως, Κέννεντυ στην Παλλουριώτισσα, Αγίου Ιλαρίωνος και η διάνοιξη του γεφυριού στην οδό Αμμοχώστου στην περιοχή ΣΟΠΑΖ και έχει ζητηθεί τα έργα αυτά να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα για υλοποίηση τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.