Άμεση παρέμβαση του Δήμου Λευκωσίας για την οικοδομή στη γωνία της οδό Επτανήσου και Πλατείας Δημαρχ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Άμεση παρέμβαση του Δήμου Λευκωσίας για την οικοδομή στη γωνία της οδό Επτανήσου και Πλατείας Δημαρχ
Τρι, 09 Οκτ. 2012 04:00
Μετά από επιτόπου έλεγχο της στατικής κατάστασης της οικοδομής στη γωνία της οδού Επτανήσου και Πλατείας Δημαρχείας 35, στην παλιά πόλη, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας προχωρεί σε κατεδάφιση του κτιρίου αφού έχει κριθεί επικίνδυνο τόσο για τους ενοίκους όσο και για τους διερχομένους. Την επικινδυνότητα της οικοδομής επιβεβαίωσε σήμερα μετά από επιτόπου επίσκεψη και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 μετά από διαρροή νερού των υπογείων σωλήνων του δικτύου υδατοπρομήθειας το πάτωμα υπέστη σοβαρής μορφής καθίζηση και παρατηρήθηκαν σοβαρές ρωγμές στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, οι οποίες εξακολουθούν να χειροτερεύουν. Την ίδια μέρα οι υπηρεσίες του Δήμου απέκοψαν το τμήμα του δρόμου από την κυκλοφορία και μελέτησαν την κατάσταση του κτιρίου, ενώ συνεργία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας προχώρησαν στην επιδιόρθωση των σωλήνων και της διαρροής.

Η κατεδάφιση του κτιρίου, λόγω της επικινδυνότητάς του κρίνεται επείγουσα και ο Δήμος Λευκωσίας έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των ιδιοκτητών για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της διαδικασίας.

Ο Δήμος Λευκωσίας έχει προχωρήσει στην καταγραφή των επικίνδυνων οικοδομών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 187. Στη βάση της σχετικής διαδικασίας 87 ιδιοκτήτες έχουν ήδη προχωρήσει στην επιδιόρθωση των οικοδομών τους. Στην αντίθετη περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης οικοδομής που έχει κριθεί επικίνδυνη δεν προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες, ο Δήμος Λευκωσίας προχωρεί στις αναγκαίες επιδιορθώσεις και χρεώνει ανάλογα τον ιδιοκτήτη. Για την καλή κατάσταση των οικοδομών κύρια ευθύνη φέρουν οι ιδιοκτήτες τους και τους καλούμε όπως επέμβουν άμεσα για την επιδιόρθωση των ιδιοκτησιών τους.