Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε με Εμπορευόμενους του Κέντρου της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε με Εμπορευόμενους του Κέντρου της Λευκωσίας
Παρ, 27 Ιουλ. 2012 04:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είχε συνάντηση με εμπορευόμενους, καταστηματάρχες της Λευκωσίας και τις οργανώσεις τους την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 με θέμα συζήτησης την αναζωογόνηση του Κέντρου της Λευκωσίας και τρόπους προώθησης διαφόρων ενεργειών.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Λευκωσίας αναφέρθηκε στα διάφορα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το Σχέδιο περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας, την Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, την πρόταση της Λευκωσίας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 καθώς και στα έργα εκείνα που με την υλοποίηση τους θα γίνουν μοχλοί προώθησης της ανάπτυξης της Λευκωσίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα οφέλη που θα έχει όλη η Λευκωσία και ιδιαίτερα η εμπορικότητα του κέντρου της Λευκωσίας με την υλοποίηση του Μεγάρου Πολιτισμού Κύπρου και της Ανάπλασης του παλιού ΓΣΠ.

Αναφέρθηκε επίσης σε σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων για την αναβάθμιση της περιοχής των οδών Μακαρίου Γ και Στασικράτους καθώς και της περιοχής των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου.

Οι καταστηματάρχες κατάθεσαν τις απόψεις τους για τους τρόπους προώθησης της ανάπτυξης της οικονομίας της πόλης ενώ στις τοποθετήσεις τους συγχάρηκαν το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του Δήμου για ενημέρωση των σχεδιασμών αλλά και για την εφαρμογή ενός προγράμματος προώθησης της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων που θα ευεργετήσουν τη Λευκωσία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του ΕΒΕΛ του ΕΤΕΚ, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας, της ΠΟΒΕΚ, του Συνδέσμου Καταστηματαρχών των πεζοδρόμων Λήδρας - Ονασαγόρου, του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Στασικράτους και καταστηματάρχες της Μακαρίου Γ’ , του Συνδέσμου Φίλοι της Λευκωσίας καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας