Ο Δήμος προχωρεί σε περαιτέρω ασφάλιση του σκέπαστρου της Λαϊκής Αγοράς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ο Δήμος προχωρεί σε περαιτέρω ασφάλιση του σκέπαστρου της Λαϊκής Αγοράς
Παρ, 27 Απρ. 2012 01:00
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι το Σάββατο 28 Απριλίου και την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 δεν θα τοποθετηθεί το σκέπαστρο στη Λαϊκή Αγορά στον προμαχώνα Κωστάντζα κοντά στο ΟΧΙ. Το μέτρο λαμβάνεται μετά από οδηγίες του Δημάρχου Λευκωσίας προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος για τη διεξοδική εξέταση λύσεων και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των σκέπαστρων.

Μετά από σχετικό παράπονο που υποβλήθηκε στο Δήμο σχετικά με περιστατικό που προκλήθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα παρατεταμένης διάρκειας την Τετάρτη 18 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα δοκιμαστικοί έλεγχοι στην παρουσία αρμόδιων λειτουργών του Δήμου και του εργολάβου που ανέλαβε τη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση του στεγάστρου.

Ήδη δόθηκαν καταρχήν οδηγίες στον εργολάβο με σκοπό τη βελτίωση του τρόπου τοποθέτησης των κατασκευών. Από πλευράς του ο Δήμος θα προβεί σε επιπρόσθετες διορθωτικές ενέργειες για πρόσθετη ενίσχυση της ασφάλειας τους.

Συμπληρωματικά, θα ζητηθεί η συνεργασία των πωλητών ώστε να μην προχωρούν στην αυθαίρετη μετακίνηση των σωλήνων θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα των σκέπαστρων.

Ο Δήμος Λευκωσίας απολογείται για οποιαδήποτε ταλαιπωρία προκλήθηκε ή θα προκληθεί και διαβεβαιώνει ότι θεωρεί τα θέματα ασφαλείας ως ύψιστη προτεραιότητα του.