Έργα στην περιοχή της οδού Γερασίμου Μαρκορά – Κατασκευή πεζοδρομίων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Έργα στην περιοχή της οδού Γερασίμου Μαρκορά – Κατασκευή πεζοδρομίων
Παρ, 23 Μαρ. 2012 01:00
Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουμε να παρατηρήσουμε τα ακολουθά με στόχο να δώσουμε την ορθή εικόνα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους επηρεαζόμενους δημότες μας.

Οι εργασίες στην περιοχή άρχισαν κατά το μήνα Ιανουάριο του 2012 με εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Λόγω της αυξημένης βροχόπτωσης που παρατηρήθηκε κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο καθώς και της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία προκλήθηκε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Με βάση τα πιο πάνω και αφού ζητήθηκε δόθηκε στον εργολάβο του έργου παράταση χρόνου και ως νέα ημερομηνία αποπεράτωση των εργασιών καθορίστηκε η 22α Μαρτίου 2012 νοουμένου ότι η απεργία θα τερματιστεί άμεσα.

Η πρόσφατη απεργία στα τσιμεντοποιϊα Βασιλικού και στην παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος προκάλεσε αναστάτωση στο εργοτάξιο καθότι δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες στις διάφορες εκσκαφές που έγιναν. Αυτό δυστυχώς προκάλεσε πρόσθετη ταλαιπωρία του κοινού.

Η ταλαιπωρία του κοινού στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν πιο έντονη καθότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι μονόδρομης κατεύθυνσης και υπάρχουν πολλές εμπορικές αναπτύξεις που αυξάνουν αισθητά την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μετά τον τερματισμό της απεργίας για την παραγωγή τσιμέντου οι εργασίες στην περιοχή για την κατασκευή πεζοδρομιών και τη βελτίωση των δρόμων έχουν επαναρχίσει με στόχο την σύντομη αποπεράτωση του έργου.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς του Δήμου, του Μηχανικού Έργου και του Εργολάβου για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των δημοτών. Ο Δήμος Λευκωσίας κατανοεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων κάνει ότι είναι δυνατό για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου.