Χαιρετίζουμε την έγκριση, της χορηγίας της ΕΕ για το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Χαιρετίζουμε την έγκριση, της χορηγίας της ΕΕ για το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου
Παρ, 13 Ιαν. 2012 04:00
Χαιρετίζουμε την έγκριση, της χορηγίας της ΕΕ για το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου, του μεγαλύτερου έργου πολιτιστικής υποδομής στη χώρα μας. Καθίσταται τώρα η ανάγκη να προχωρήσουμε με συντονισμένες ενέργειες και γρήγορους ρυθμούς για την έναρξη των εργασιών και της υλοποίησης του έργου.

Η δημιουργία ενός τόσο σημαντικού έργου στο κέντρο της Λευκωσίας που είναι σήμερα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δε διαθέτει παρόμοιους χώρους καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτελεί τον πρώτο εκτεταμένο πολιτιστικό πυρήνα, τη μεγαλύτερη πολιτιστική υποδομή στον τόπο μας. Το Μέγαρο θα λειτουργήσει ως πυρήνας παραγωγής τέχνης και πολιτισμού και θα καταστεί ένα βήμα ενθάρρυνσης νέων και προβολής καταξιωμένων Κυπρίων δημιουργών με εμβέλεια σε όλη την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Η πολιτιστική του παρέμβαση θα είναι καθοριστική για την ουσιαστική αναβάθμιση των τεχνών και του πολιτισμού στην Κύπρο.

Το κτιριακό σύμπλεγμα του Μεγάρου, δηλαδή η πλατεία, ο υπόγειος χώρος στάθμευσης και το πάρκο, αποτελούν μέρος του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας και θα εξυπηρετούν όλους τους δημότες και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το κτίριο θα καταστεί σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα.

Η λειτουργία του θα το αναδείξει ως το σημαντικότερο μοχλό στην ανάπτυξη της Λευκωσίας, θα προσφέρει νέες λειτουργίες στην πόλη και μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, εξειδικευμένων και μη, ενώ θα εισάξει σίγουρα, την πόλη μας στο διεθνή χάρτη με θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της.

Είναι ακόμη αναγκαίο από τώρα να ληφθούν όλα τα επιπρόσθετα μέτρα ώστε η Λευκωσία να αποκτήσει την αναγκαία υποδομή, οδικό δίκτυο, σύγχρονες συνδέσεις αστικών μέσων μεταφορών, χώρους αναψυχής, ξενοδοχεία κ.λπ., για να δεχθεί τον κόσμο που θα την επισκέπτεται και να γίνει φιλόξενη στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Από τη δική μας πλευρά δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τα θέματα που βρίσκονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για να γίνει το έργο πραγματικότητα και να βελτιωθεί η Λευκωσία.