Εργασίες για την ανάπλαση τμήματος Παλαιού Πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Γ’

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Εργασίες για την ανάπλαση τμήματος Παλαιού Πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Γ’
Τετ, 27 Φεβ. 2013 06:30
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι οι εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης στην οδό Γρίβα Διγενή και στην οδό Ξάνθης στο Καϊμακλί που περιλαμβάνουν πλακόστρωση και υπογειοποίηση υπηρεσιών κοινής ωφελείας έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν εργασίες σε μέρος της οδού Βασιλέως Παύλου ( από την συμβολή της με την οδό Κρήτης μέχρι την συμβολή της με την οδό Λέσβου). Οι δύο προαναφερόμενες συμβολές θα παραμείνουν ανοικτές για τα οχήματα ενώ ο ενδιάμεσος δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 μέχρι και τις αρχές Αυγούστου όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο.

Όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος του Έργου, έχει προχωρήσει σε σειρά έργων στο τμήμα του παλαιού πυρήνα Καιμακλίου, Φάση Γ , με σκοπό την αναζωογόνηση της περιοχής. Τα έργα περιλαμβάνουν τις πιο κάτω εργασίες:
  • Αποκατάσταση/συντήρηση των όψεων και των περιτειχισμάτων των οικοδομών.
  • Κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων
  • Εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.
  • Υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, ΣΥΛ,ΣΑΛ, CYTA) και αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων.
Στη φάση Γ’ περιλαμβάνονται οι οδοί Γρίβα Διγενή (μέρος), Ξάνθης, Βασιλέως Παύλου(μέρος), Οάσεως και Αρρεναγωγείου (μέρος).

Για οποιεσδήποτε τυχόν πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Αρχιτέκτονες του Έργου Γιώργο Τσαγγαρίδη στο τηλ. 22797553 και Σίμο Δρουσιώτη στο τηλ. 22797556.

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τη λύπη του για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού. Τα έργα ανάπλασης είναι προς όφελος της Λευκωσίας και των δημοτών της, ιδιαίτερα των κατοίκων της περιοχής.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας