Σταθμεύστε εκτός, διασχίστε την πεζογέφυρα και απολαύστε την εντός - H παλιά Λευκωσία όπως την ονειρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Σταθμεύστε εκτός, διασχίστε την πεζογέφυρα και απολαύστε την εντός - H παλιά Λευκωσία όπως την ονειρ
Τετ, 23 Ιουλ. 2014 12:55
Η παλιά πόλη έγινε πιο φιλόξενη και πιο ελκυστική από ποτέ άλλοτε, σφύζοντας από ζωντάνια και επισκέπτες. Όλο και περισσότερος κόσμος επισκέπτεται την εντός των τειχών με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση στην παλιά πόλη.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας προτρέπει το κοινό όπως χρησιμοποιεί τους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται εκτός των τειχών, να διασχίζει την πεζογέφυρα για να απολαμβάνει την εντός των τειχών στο κέντρο της πόλης, με τις δεκάδες επιλογές ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
 
Υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης σε ακτίνα 500 μέτρων από τη νέα πεζογέφυρα και σε απόσταση μικρότερη των 5 λεπτών από το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας από τη Στασικράτους μέχρι την οδό Λεωνίδου και από τη Διαγόρου μέχρι τη Λεωφόρου Μακαρίου Γ’.
 
Η πεζογέφυρα δίνει άμεση πρόσβαση στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου, στη Λαϊκή Γειτονιά και τα γύρω δρομάκια και βρίσκεται στην αρχή της Λεωφόρου Στασίνου, κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας και φθάνει στον προμαχώνα Ντ’ Αβίλα όπου βρίσκεται το Δημαρχείο Λευκωσίας. Ο φωτισμός της ανάβει από τις 20:00 μέχρι το πρωί και στη Λεωφόρο Στασίνου υπάρχει φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών για να διασχίζουν με ασφάλεια τη λεωφόρο οι πεζοί.
 
Σε όλη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί κατευθυντήριες πινακίδες που βοηθούν το κοινό στην εύκολη πρόσβαση του από και προς την πεζογέφυρα.  
 
Σίγουρα όλοι προτιμούν την παλιά πόλη της Λευκωσίας χωρίς πολλά αυτοκίνητα, χωρίς θόρυβο και χωρίς καυσαέρια.