Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας στο «Ειδικό Ανοικτό Σχολείο» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας στο «Ειδικό Ανοικτό Σχολείο» του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου
Παρ, 01 Αυγ. 2014 14:20
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας και Αντιπρόεδρος του Πολυδύναμου κυρία Μέλια Αβραάμ επισκέφτηκαν το «Ειδικό Ανοικτό Σχολείο» Λευκωσίας στις 29 Ιουλίου 2014. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοικτό Σχολείο», για 4η συνεχόμενη χρονιά για άτομα με Ειδικές ανάγκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2014 και είχε διάρκεια 5 εβδομάδες. Σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργική απασχόληση των συμμετεχόντων μέσα από διάφορες δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε ασφαλές περιβάλλον. Από τις 07:30 μέχρι τις 13:05, Δευτέρα με Παρασκευή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές  δραστηριότητες όπως τέχνη, θέατρο, δημιουργικό χορό, μαγειρική, ελεύθερες δραστηριότητες και εκδρομές. Επίσης οι συμμετέχοντες μεταφέρονταν με λεωφορεία από και προς το σχολείο καθώς επίσης προσφερόταν πρόγευμα και ενδιάμεσο γεύμα κατά  την διάρκεια του προγράμματος.
 
Ο Δήμαρχος και Αντιπρόεδρος του Πολυδύναμου μοίρασαν μικρά δωράκια στα παιδιά και συνομίλησαν μαζί τους. Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους δασκάλους ειδικής εκπαίδευσης, τους σχολικούς βοηθούς καθώς και τους συντονιστές του προγράμματος για την στήριξη και στελέχωση του.  Η ζωντάνια, η ενέργεια και η χαρά των συμμετεχόντων ήταν εμφανείς στα πρόσωπά τους, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο όλους όσους ενέργησαν και εργάστηκαν για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος.  

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας