Φθινόπωρο στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Φθινόπωρο στη Λευκωσία
Παρ, 05 Σεπ. 2014 11:45
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας συνεχίζονται με το γκρουπ Monsieur Dοumani τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:30μ.μ.στην Πλατεία Φανερωμένης.

Το γκρουπ Monsieur Dοumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Ο δίσκος τους Grippy Grappa, που αποτελείται κυρίως από διασκευές κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα, όπως π.χ. τη βρετανική εφημερίδα «TheGuardian», το Γερμανικό "Global Sounds" το γαλλικό περιοδικό «Les In Rocks» και το Αμερικάνιο μουσικό περιοδικό «fRoots», ενώ ανακηρύχτηκε ως «Top of the World» στο 95ο τεύχος του σημαντικότερου περιοδικού έθνικ μουσικής, «Songlines». Επίσης, ο δίσκος ανέβηκε στο νούμερο 12 των τσαρτς του «World Music Network” για τον μήνα Αύγουστο και παρουσιάστηκε σε ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο, όπως: BBC, Roots World Radio, PBS FM Melbourne, KDVS FM California, Cosmos FM New York, κλπ.

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012 οι Monsieur Doumani εκπροσώπησαν την Κύπρο στο ‘Ferrara Buskers Festival’ στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκαν, αφού ψηφίστηκαν τρίτο αγαπημένο σχήμα του φεστιβάλ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy και ακολουθείστε μας στο facebook https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality.