Φθινόπωρο στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Φθινόπωρο στη Λευκωσία
Τρι, 09 Σεπ. 2014 11:30
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας συνεχίζονται  με την παράσταση  «Οίνος, μύθος, ευφραίνει καρδίαν»!!! την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πλατεία Φανερωμένης και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άρτος» στις 8:30μ.μ.

Σας περιμένουμε για να συναντήσουμε μαζί ήρωες παραμυθιών…συναισθήματα που παίζουν κρυφτό, ένα Βεζίρη που ακολουθεί την Τύχη του, μια ιστορία για το αλάτι που νοστιμεύει τις ζωές των ανθρώπων και ένα βαλανίδι που δημιουργεί ευτράπελες καταστάσεις!!

Η ομάδα αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθίες» αποτελείται από τις Βερόνικα Αλωνεύτου (μουσικό) και Μαρίνα Κατσαρή (αφηγήτρια) που με τα λόγια και τη μουσική αφηγούνται παραμύθια προτείνοντας την αναβίωση της ξεχασμένης πια πανάρχαιας τέχνης της αφήγησης στο σύγχρονο κόσμο. Η ομάδα παντρεύει την ιστορία μαζί με την μουσική που συνοδεύει με σεβασμό τον αφηγητή δημιουργώντας και ενισχύοντας τις εικόνες και τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από το λόγο.

Οι «Παραμυθίες» παρουσιάζουν παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η παράσταση περιλαμβάνει Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών σχετικές με την ελλαδική και κυπριακή λαϊκή παράδοση αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου. Ο αφηγητής διαμέσου της τέχνης της αφήγησης, αναβιώνει ιστορίες, όνειρα, μύθους και παραμύθια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που επιτελείται από τα μουσικά όργανα: σαντούρι, φλάουτο, κλαρίνο και ποικίλα κρουστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy και ακολουθείστε μας στο facebook https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality.