Pet and Family Fun Day το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Pet and Family Fun Day το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014
Πεμ, 25 Σεπ. 2014 13:00
Tο Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας διοργανώνουν το «Pet and Family Fun Day», το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από τις 10.00 π.μ – 6.00 μ.μ. Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο (δίπλα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων) και αναμένεται να αποτελέσει το σημείο συνάντησης όλων των φίλων του σκύλου και της γάτας στην Κύπρο.

Η εκδήλωση αυτή έχει οριστεί, όχι τυχαία, την 4η Οκτωβρίου,  την παγκόσμια ημέρα των ζώων, ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των ειδικών για τα δικαιώματα των ζώων. Τα δικαιώματα των ζώων είναι ένας όρος, μια ιδέα η οποία θέλει να υπερτονίσει πως εκτός από τον άνθρωπο, σε αυτό τον πλανήτη κατοικούν και άλλα ζώα τα οποία οφείλουμε να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να μην εκμεταλλευόμαστε προς δικό μας όφελος.  Η μέρα αυτή η οποία έχει αφιερωθεί στα ζώα, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως η παγκόσμια μέρα της ζωής, της ύπαρξης γενικότερα!
Η εξερεύνηση της χαράς, της συντροφικότητας, της αγάπης και της ασφάλειας που μας προσφέρουν οι μικροί φίλοι μας, οι σκύλοι και οι γάτες, η προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας τους αλλά και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτά αντιμετωπίζουν είναι και η βάση, πάνω στην οποία δημιουργείται το «Pet and Family Fun Day». Στόχος μας είναι όλοι, ιδιοκτήτες κατοικίδιων και μη, να συμμετέχουν, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν μια μέρα διασκέδασης ανάμεσα σε χαριτωμένα τετράποδα!

Το «Pet and Family Fun Day 2014» περιλαμβάνει μια ευρύτατη ποικιλία δραστηριοτήτων σε τέσσερις άξονες:
• διαγωνισμοί και επιδείξεις σκύλων από τον κλάδο αστυνομικών σκύλων και hot dog show από εκπαιδευτή και διαγωνισμοί σκύλων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.lefkosiazo.com. 
• παιδική γωνιά για τα παιδιά με γυμναστική γιόγκα, εργαστήρια μουσικής δημιουργικότητας και μουσικοκινητικά προγράμματα Kindermusik, μαγειρική με τους «Μικρούς Μάγειρες», φουσκωτά, παιχνίδια, κατασκευές, παραμύθια και κουκλοθέατρο από την Αντρούλα Εμπεδοκλέους.   
• καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κίνηση και έκφραση από το 71ο Σύστημα Προσκόπων, παρουσίαση από τον αθλητικό σύνδεσμο μονομάχων, capoeira και zumba από το e-motion dance and health studio. 

• παράλληλες δραστηριότητες όπως acroyoga (μετά από δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.lefkosiazo.com) και τοξοβολία.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy και την ιστοσελίδα του Λευκωσιάζω www.lefkosiazo.com.

Στο χώρο θα εκπροσωπούνται καταφύγια και  οργανισμοί που σχετίζονται με τους σκύλους και τις γάτες και θα γίνεται ενημέρωση από ειδικούς για θέματα που αφορούν τα κατοικίδια αλλά και επί τόπου υιοθεσίες σκύλων και γάτων.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει  ποικιλία από φαγητά, καφέδες και ποτά. Επίσης, θα λειτουργεί παζαράκι με προϊόντα σχετικά με σκύλους και γάτες.

Σημειώνουμε ότι η είσοδος είναι δωρεάν για όλους. Τα έσοδα από την εκδήλωση, που θα προκύψουν από τις συμμετοχές του κοινού στις δραστηριότητες καθώς και από τις πωλήσεις φαγητών και ποτών, θα διατεθούν για την ενίσχυση των καταφυγίων των ζώων και για την ευημερία των αδέσποτων.

Χορηγός της εκδήλωσης: Royal Canin
Χορηγός επικοινωνίας: ΡΙΚ

Από το Δήμο Λευκωσίας
Από το Λευκωσιάζω