Εκπαιδευτικά εργαστήρια για βρεφονηπιοκόμους- φροντιστές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Εκπαιδευτικά εργαστήρια για βρεφονηπιοκόμους- φροντιστές
Πεμ, 25 Σεπ. 2014 13:30
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ». Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την Κυπριακή Δημοκρατία, στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ανέργων, παιδιά μονογονεικών, πολύτεκνων οικογενειών, χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, προερχόμενα από όλες τις εθνικότητες, να αξιοποιήσουν τις ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης του Πολυδύναμου, εντελώς δωρεάν. 

Πρωτοποριακό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η νέα πιλοτική δράση του Πολυδύναμου, η οποία προβλέπει την εκπαίδευση κατ’ οίκον φροντιστών με στόχο την επαγγελματική ανέλιξη, άνεργων κυρίως ατόμων, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων, για κατ΄ οίκον εργασία.
Το Πανεπιστήμιο Frederick, το οποίο στηρίζει διαχρονικά τις δράσεις του Πολυδύναμου του Δήμου Λευκωσίας,  ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του Ιδρύματος και προσφέρει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε άνεργα κυρίως άτομα που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο «Συμβουλευτικό Κέντρο» του Πολυδύναμου. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν κατά προτεραιότητα, άνεργοι που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος, οι οποίοι κατέχουν: α) δίπλωμα ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης σχετικά με τη φροντίδα και την ψυχοκοινωνική και πνευματική αγωγή του παιδιού, β) απολυτήριο σχολής μέσης εκπαίδευσης, γ) κάρτα ανεργίας ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με την κατάσταση εργασίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η εκπαίδευση προσφέρεται εντελώς δωρεάν και ολοκληρώνεται σε 4 διαδοχικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 7/10/14, 9/10/14, 14/10/14 και 17/10/14 μεταξύ των ωρών 16:00-20:00 στην «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας», Αγ. Ανδρέα 7, 1040 Λευκωσία. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, μόνο σε όσους τα παρακολουθήσουν το σύνολό των εργαστηρίων. Θα προσφέρεται παράλληλη φύλαξη παιδιών για τους εκπαιδευόμενους γονείς κατόπιν συνεννόησης, για παιδιά άνω των 5 ετών. Για συμμετοχή τηλεφωνήστε στο 22797870.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την κοινοπραξία του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, του Δήμου Λευκωσίας και της εταιρίας NVK Advent Consulting Ltd.