«Αθλητισμός για όλους» - Πάντα Νέοι - Move Week

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / «Αθλητισμός για όλους» - Πάντα Νέοι - Move Week
Τρι, 30 Σεπ. 2014 12:30
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λευκωσίας και το Πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» διοργάνωσαν εκδήλωση για άτομα Τρίτης Ηλικίας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν, να εκτελέσουν ασκήσεις γυμναστικής και να ψυχαγωγηθούν στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άτομα από τα Πολυδύναμα Λευκωσίας, Λακατάμιας, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Στροβόλου, τα οποία υπό την καθοδήγηση γυμναστών του ΑΓΟ περπάτησαν σε ειδική διαδρομή στον Κήπο και στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις γυμναστικής. Με την ολοκλήρωση των ασκήσεων ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορό.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της εβδομάδας Move Week και αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες του International Sport and Culture Association και αναπόσπαστο μέρος της εκστρατείας Now We MOVE 2012-2020, διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Κύπρο και θα λάβει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό ώστε να υιοθετήσουν ένα ενεργό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των Ευρωπαίων πολιτών που αθλούνται κατά 100 εκατομμύρια μέχρι το 2020.

Χορηγοί της εβδομάδας MOVE WEEK είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Coca Cola ενώ χορηγός επικοινωνίας στην Κύπρο είναι το ΡΙΚ. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, τις συμμετοχές αλλά και τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις στην Κύπρο και στις υπόλοιπες χώρες μπορεί κάποιος να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.moveweek.eu αλλά και στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού www.cyprussports.org.