Park In Progress 11 - Ευρωπαϊκή Νύχτα Νεανικής Δημιουργίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Park In Progress 11 - Ευρωπαϊκή Νύχτα Νεανικής Δημιουργίας
Τρι, 07 Οκτ. 2014 10:00
Το ίδρυμα Άρτος διοργάνωσε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 το πρώτο Park In Progress στην Κύπρο στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.
                                      
Η εκδήλωση ήταν μέρος των δράσεων για την επέτειο των 10 χρόνων του ιδρύματος Άρτος, την οποία χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Οι δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Νεανικής  Δημιουργίας» ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ, επιδεικνύοντας μια πληθώρα παραστάσεων, εγκαταστάσεων ήχου και βίντεο, σύγχρονου χορού και μουσικής.

To «Park in Progress» είναι ένα νομαδικό πρόγραμμα κινητικότητας το οποίο ξεκίνησε από το Pépinières européennes pour jeunes artistes, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Πολιτιστικών Προγραμμάτων), το οποίο συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο της δημιουργίας και του πολιτισμού οι οποίοι καταπιάνονται με τα διάφορα στάδια της δημιουργίας, παραγωγής και διάδοσης ενός έργου. To «Park in Progress» ενώνει 8 διαφορετικά μέρη σε 7 διαφορετικές χώρες (Σεν-Κλουντ και Μοντρεάλ στη Γαλλία, Πανονχάλμα στην Ουγγαρία, Νότινγκαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μονς στο Βέλγιο, Χουέσκα στην Ισπανία και Λευκωσία στην Κύπρο).