Βράβευση Δήμου Λευκωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Βράβευση Δήμου Λευκωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Τετ, 08 Οκτ. 2014 09:45
Τελετή παράδοσης

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στην Πύλη Αμμοχώστου στις 19:00, εκδήλωση για την παράδοση δυο βραβείων από Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  θεσμού «Europe Prize».

Ο Δήμος Λευκωσίας έχει βραβευθεί για το 2013 με δύο ξεχωριστά βραβεία την «Πλάκα της Τιμής - Plaque of Honour» και τη «Σημαία της Τιμής - Flag of Honour», για την ενεργή προαγωγή του Ευρωπαϊκού ιδεώδους μέσω εκδηλώσεων Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία, ανταλλαγή επισκέψεων και τη συμμετοχή του Δήμου σε διάφορα φόρουμ που διοργανώνει η ΕΕ.

Τα βραβεία αυτά έρχονται να επισφραγίσουν την περσινή βράβευση του από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το «Ευρωπαϊκό Δίπλωμα - European Diploma».

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη από τον Sir Alan Meale και τον κύριο David Crausby, εκπροσώπους τους Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτές του Βρετανικού Κοινοβουλίου και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Λευκωσία είναι ο μοναδικός κυπριακός Δήμος που έχει λάβει σε δυο συναπτά έτη τα τρία από τα τέσσερα βραβεία του θεσμού.

Για να ανταμείψει τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για την ενεργό προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (αδελφοποιήσεις, ευρωπαϊκά γεγονότα, ανταλλαγές επισκέψεων, κλπ), κάθε χρόνο η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) απονέμει τέσσερα βραβεία: το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα, τη σημαία της Τιμής, την πλάκα της Τιμής και το Βραβείο Ευρώπη-Europe Prize. Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 1955 και το Βραβείο Ευρώπη-Europe Prize είναι η υψηλότερη διάκριση που μπορεί να απονεμηθεί σε μια ευρωπαϊκή πόλη για τις δράσεις της στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.