«Μάζεψε τα μην τα αφήσεις, γιατί μια μέρα εσύ θα τα πατήσεις»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / «Μάζεψε τα μην τα αφήσεις, γιατί μια μέρα εσύ θα τα πατήσεις»
Τρι, 14 Οκτ. 2014 13:00
O Δήμος Λευκωσίας στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της ενημέρωσης του κοινού και της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος, πραγματοποιεί εκστρατεία με θέμα «Πίσω από κάθε σκύλο ζητούμε έναν ευαισθητοποιημένο δημότη και όχι έναν ανεύθυνο ιδιοκτήτη», αναφορικά με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων, βάσει του περί Σκύλων Νόμου και του περί Αποφυγής της Ρύπανσης Δημόσιων Δρόμων και Δημόσιων Χώρων Νόμου.

Στο πρώτο μέρος της εκστρατείας έγινε γενική ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν τους σκύλους όπως, παραμέληση ή κακοποίηση τους, πρόκληση οχληρίας από γαυγίσματα, έκδοση ή ανανέωση άδειας κατοχής αλλά και ρύπανση σε ανοικτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από ακαθαρσίες.

Στην παρούσα φάση ο Δήμος υλοποιεί το δεύτερο μέρος της εκστρατείας, κατά το οποίο οι ενέργειες εστιάζουν πλέον στο έντονο και αυξανόμενο πρόβλημα της ρύπανσης από ακαθαρσίες σκύλων σε δρόμους πεζοδρόμια, πάρκα κλπ.

Η έναρξη του δεύτερου μέρος της εκστρατείας σηματοδοτήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 με την επιτυχή συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στην εκδήλωση «Pet & Family Fun Day» για την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων, κάτω από το σύνθημα «Μάζεψε τα μην τα αφήσεις, γιατί μια μέρα εσύ θα τα πατήσεις».

Για το σκοπό της εκστρατείας έχει ετοιμαστεί και σχετική διαφημιστική καμπάνια, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πρωτότυπο περιεχόμενο που στοχεύει στον προβληματισμό του καθενός από εμάς για ένα θέμα που επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Η καμπάνια δε, βρίσκεται στο στάδιο κορύφωσης της και είναι ορατή σε πεζόδρομους της πόλης, πάρκα, σχολεία, υπεραγορές και άλλους χώρους συνάθροισης, στέλλοντας έτσι ένα απλό αλλά ταυτοχρόνως και σημαντικό μήνυμα για το Δήμο και τον κάθε πολίτη.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν εξουσιοδοτημένοι Λειτουργοί του Δήμου, καθώς και προσωπικό από τα σχέδια κατάρτισης νέων ανέργων της ΑνΑΔ. Κατά την εκστρατεία θα μοιράζεται στο κοινό ενημερωτικό υλικό που ετοιμάστηκε ειδικά για αυτό το σκοπό, ενώ θα δίνονται πλαστικά σακουλάκια βόλτας.

Νοείται, ότι για την επίτευξη του στόχου της εκστρατείας δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες του Δήμου, αλλά χρειάζεται και η αμέριστη συνεργασία του κοινού.

Εσείς τα μαζεύετε ;;;