Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και όλους τους συντελεστές για την ίδρυση και λειτου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και όλους τους συντελεστές για την ίδρυση και λειτου
Παρ, 17 Οκτ. 2014 12:30
Ο Δήμος Λευκωσίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 25 χρόνων λειτουργίας του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας 1989 – 2014, τίμησε σε ειδική τελετή στο Μουσείο μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου τους συντελεστές της ίδρυσης και λειτουργίας του, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μιλώντας στην τελετή, τόνισε πως η πορεία του Μουσείου κατά τα τελευταία 25χρόνια υπήρξε ανοδική και άκρως επιτυχής. Το Λεβέντειο υπήρξε πρωτοπόρος στα μουσειολογικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και έγινε σημείο αναφοράς και πηγή τεχνογνωσίας. Ο Δήμος θα εξακολουθήσει να ενισχύει το Μουσείο ώστε να συνεχίσει τη δραστηριότητα του για το καλό της πόλης της Λευκωσίας, των κατοίκων και των επισκεπτών της. Μέσα στα χρόνια αυτά, το Μουσείο  επεκτάθηκε, μεγάλωσε, γνώρισε διακρίσεις και αναγνώριση. Το 1981 ανακηρύχτηκε Το Ευρωπαϊκό μουσείο της χρονιάς. Το 2010 οι χώροι του διπλασιάστηκαν με τη προσθήκη της πτέρυγας  “Κωνσταντίνου Λεβέντη”.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε με το Τιμητικό Μετάλλιο της πόλης της Λευκωσίας το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, μέγα χορηγό, δωρητή και συντελεστή της Ίδρυσης του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας. Το Τιμητικό Μετάλλιο και το Τιμητικό Δίπλωμα της πόλης της Λευκωσίας παρέλαβε ο κ. Αναστάσιος Παύλος Λεβέντης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.
 
Με Ειδική αναμνηστική πλακέτα τιμήθηκε ο Δήμαρχος  Λέλλος Δημητριάδης, οραματιστή και εμπνευστή της Ίδρυσης του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και δωρητή πολύτιμων συλλογών.
 
Με το Τιμητικό Δίπλωμα της πόλης της Λευκωσίας, τιμήθηκαν επίσης ο Σύνδεσμος Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας για τη συνεχή στήριξη και εμπλουτισμό των συλλογών του Μουσείου.
 
Ο κ. Δημοσθένης Σεβέρης για τον μακροχρόνιο δανεισμό της ανεκτίμητης αρχαιολογικής συλλογής των γονέων του Λητώς και Κωστάκη Σεβέρη.
 
Ο κ. Κρίστης Φυλακτού  για τον μακροχρόνιο δανεισμό της ανεκτίμητης αρχαιολογικής συλλογής του για τον εμπλουτισμό του Μουσείου.
 
Το Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη για τον μακροχρόνιο δανεισμό ζωγραφικών έργων με θέμα την Αικατερίνη Κορνάρο προς εμπλουτισμό της έκθεσης του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου.
 
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων για το μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιολογικών αντικειμένων προς εμπλουτισμό της έκθεσης του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.
 
Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για τον μακροχρόνιο δανεισμό γεωλογικού υλικού προς εμπλουτισμό της έκθεσης του Λεβέντειου  Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας
 
Και την κα Λουκία Λοϊζου Χατζήγαβριήλ, πρώτη Έφορο του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου για τη συμβολή της  ως επικεφαλής των ομάδων εργασίας συγκρότησης και λειτουργίας του Μουσείου.
 
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης στην ομιλία του, ανάφερε ότι στο πρόσωπο των συντελεστών που έχουν τιμηθεί, τιμούμε όλους τους συντελεστές δωρητές και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην ίδρυση και την 25χρονη λειτουργία του Μουσείου.