Διάλεξη με θέμα: «Ενημερώνομαι για την σεξουαλική εκμετάλλευση - Προστατεύω το παιδί μου»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Διάλεξη με θέμα: «Ενημερώνομαι για την σεξουαλική εκμετάλλευση - Προστατεύω το παιδί μου»
Παρ, 14 Νοε. 2014 11:35
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Ενημερώνομαι για την σεξουαλική εκμετάλλευση - Προστατεύω το παιδί μου» στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε».

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ουράνιο Τόξο ΙΙ» και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου  ανακοινώνει την διεξαγωγή της διάλεξης με θέμα «Ενημερώνομαι για την σεξουαλική εκμετάλλευση - Προστατεύω το παιδί μου».

Η διάλεξη αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το μήνα Νοέμβριο 2014, από την Συντονιστική Επιτροπή «Ένα στα Πέντε» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη,  που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ένα στα πέντε παιδιά  στην Ευρώπη, μέχρι την ηλικία των 18 χρόνων, γίνεται θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή/και εκμετάλλευσης.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από την Εισηγήτρια για τα Παιδιά του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτή κα Στέλλα Κυριακίδου, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, και των επίσημων συνέταιρων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκστρατεία Ένα στα Πέντε, οι οποίοι είναι, η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, ο Οργανισμός «Hope For Children» UNCRC Policy Center, ο Δήμος Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τη διάλεξη θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Εισηγήτρια για τα Παιδιά του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, καθώς και εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Περίοδος
18:00 - 18:15
Θεματική
Έναρξη - Ενημέρωση για την εκστρατεία «1 στα 5» (βίντεο)
Ομιλητής/ρια
Κα Ρούλα Γεωργοπούλου Λειτουργός -Υπεύθυνη Πολυδύναμου Λευκωσίας

Περίοδος
18:15 - 18:40
Θεματική
Η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων
Ομιλητής/ρια
Δρ. Αντώνη Στυλιανού Λέκτορας Νομικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Περίοδος
8:40 - 19:40
Θεματική
Ο ρόλος της οικογένειας στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων
Ομιλητής/ρια
Δρ. Ελένη Καραγιάννη Συντονίστρια Κλινικής Εκπαίδευσης Τμ. Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

19:40 - 20:00 Ερωτήσεις/Συζήτηση

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2014,  18:00-20:00,στην «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας», Αγ. Ανδρέου 7, 1040, Λευκωσία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ο αριθμός θέσεων περιορισμένος. Θα παρέχεται δωρεάν φύλαξη παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών. Για συμμετοχές καλείτε στα: 22797865, 22797870 ή polidinamo@nicosiamunicipality.org .

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιείται από την κοινοπραξία του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, του Δήμου Λευκωσίας και της εταιρίας NVK Advent Consulting Ltd.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας