Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών
Πεμ, 20 Νοε. 2014 10:50
Πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2014 συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών στην οποία έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες μαθητών από τα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν εντός των δημοτικών ορίων της Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, στην παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπαιδευτικών και γονέων.  

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Παιδιού. Η φετινή συνεδρίαση εξ αφορμής της επετείου των 25 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, είχε ως θέμα τα δικαιώματα των παιδιών και την εφαρμογή τους στις σημερινές συνθήκες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις τους, να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν για τα δικαιώματα, τα οποία συσχετίζονται με τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και υποβολή ερωτήσεων σχετικά με τη ψυχαγωγία – υγιή απασχόληση, το Περιβάλλον, την ανακύκλωση, την καθαριότητα, την κοινωνική πολιτική και τη συμμετοχή στα Κοινά.

Οι εργασίες του Συμβουλίου έληξαν με ομόφωνη έγκριση της εισήγησης για επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να αξιολογηθούν τα πεπραγμένα του, αφού προηγηθεί ενημέρωση από τα παιδιά στους συμμαθητές τους για τις εργασίες του Συμβουλίου και γίνει ανατροφοδότηση. Επιπλέον, λήφθηκε η απόφαση όπως προγραμματιστεί μια δραστηριότητα με συγκεκριμένη θεματική, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης και τα παιδιά ανανέωσαν τη συνάντησή τους για την επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Παιδιών.