Χριστούγεννα στη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Χριστούγεννα στη Λευκωσία
Τρι, 02 Δεκ. 2014 12:20
Η Λευκωσία φορά και φέτος τα γιορτινά της και μας υποδέχεται με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα να περάσουμε όμορφα Χριστούγεννα! Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο Λευκωσίας ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση της Λεωφόρου Χριστουγέννων.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Δίκτυ Εθελοντών «Λευκωσιάζω» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, μεταμορφώνουν τη Λεωφόρο Μακαρίου σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό, με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, χορωδίες, παραστάσεις, δραστηριότητες, λούνα παρκ και πολλές εκπλήξεις.

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής και του Δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω, κυρία Λεώνη Ορφανίδου, μίλησε για τη διοργάνωση αναφέροντας ότι φέτος η Λεωφόρος Χριστουγέννων προαναγγέλλεται με ένα τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο, καθώς μία μέρα πριν τα εγκαίνιά της και συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 11 το πρωί, 100 Χριστουγεννιάτικα δέντρα, προσφορά της εταιρείας Leroy Merlin, τα οποία προαγοράστηκαν από ενδιαφερόμενους, προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λευκωσίας, Αγκαλιάζω, θα στολίσουν τη λεωφόρο Μακαρίου. Τα εγκαίνια της Λεωφόρου Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:30μ.μ. με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι πέραν της Λεωφόρου Χριστουγέννων, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στον Προμαχώνα Ντ’ Αβίλα (Δημαρχείο Λευκωσίας), θα γίνει στις 5:00μ.μ. η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ το μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική - Χορωδία Νέων Δήμου Λευκωσίας και τη Μικτή Χορωδία Δημοτικών Σχολείων θα αρχίσει στις 4:00μ.μ. Επίσης, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πάρτυ στη Στασικράτους από τις 11:00π.μ μέχρι τις 8:00μ.μ., στις 17 Δεκεμβρίου 2014 η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Πολυεργαστηριακό της Χρυσαλινιώτισσας στις 4:30μ.μ., ενώ έχει ήδη λειτουργήσει η γνωστή «Παραμυθούπολη» η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2015.

Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Ο Δήμος, συναισθανόμενος τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, ετοιμάζει και παραδίδει 600 Πακέτα Αγάπης σε συνανθρώπους μας, για την προμήθεια διάφορων χρειωδών, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να στηρίξει τις οικονομικά ευπαθείς και δυσπραγούσες οικογένειες εντός των δημοτικών του ορίων».

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy.

Χαιρετισμός Προέδρου Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Λευκωσίας και Προέδρου δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω, Λεώνης Ορφανίδου – Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:00, Δημαρχείο Λευκωσίας


Αγαπημένοι φίλοι και φίλες

Να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα στον Δήμο Λευκωσίας.

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες ξεχωριστές, που μας γεμίζουν με ελπίδα και αισιοδοξία και ανοίγουν νέους δρόμους στ’ όνειρο. Τα χρώματα και το φως σμίγουν με την κατάνυξη και την προσμονή και μας φέρνουν έστω για λίγο μακριά απ’ ότι μας στεναχωρεί και μας πληγώνει, πέρα από την πλήξη και ανία.

Η Λευκωσία φορά τα γιορτινά της, γεμίζει μελωδίες και μας ταξιδεύει σ’ ένα κόσμο μαγικό και ξεχωριστό και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια του Δήμου μας και του Δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω.

Η καρδιά της πόλης μας κτυπά και φέτος στη Λεωφόρο Μακαρίου, στη Λεωφόρο Χριστουγέννων, όπου για ένα σχεδόν μήνα θα φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμος Λευκωσίας και το Δίκτυ Εθελοντών Λευκωσιάζω θα στήσουν για δεύτερη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, λούνα παρκ, χορωδίες, παιδικές παραστάσεις, ποικίλες δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις.

Η διοργάνωση δεν παύει να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εφόσον όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στα άπορα παιδιά του Δήμου Λευκωσίας.

Φέτος η Λεωφόρος Χριστουγέννων προαναγγέλλεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο, αγγίζοντας από τη μια την παράδοση με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και από την άλλη την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη, την αγάπη.

Μια μέρα πριν από τα επίσημα εγκαίνια της, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί, θα γεμίσει με 100 έλατα. Άνθρωποι της πολιτικής, ιδιώτες, εταιρείες, οργανισμοί και σχολεία, έχουν προαγοράσει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, προσφορά της Leroy Merlin και θα τα στολίσουν δίνοντας αγάπη στους συνάνθρωπούς μας με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγκαλιάζω. Στο κέντρο της Λεωφόρου θα στηθεί το δέντρο της τύχης, στολισμένο με δεκάδες πέταλα, σύμβολα της καλοτυχίας, τα οποία ο καθένας μας μπορεί να προμηθευτεί. Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στις 4.30 το απόγευμα, η Λεωφόρος Χριστουγέννων θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες της και εκεί μας περιμένει με τα σπιτάκια γεμάτα εδέσματα, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, δραστηριότητες για παιδιά, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και φυσικά την παρουσία του Άγιου Βασίλη, ο οποίος να πω ότι θα καταφθάνει συνεχώς στη Λεωφόρο με ποικίλους και διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους!

Η διοργάνωση αυτή ωστόσο δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την στήριξη και βοήθεια των μεγάλων χορηγών της, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας και την Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Λήδρα για την γενναιόδωρη προσφορά τους, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας, την MTN, την ΑΗΚ, τη Leroy Merlin και την Cyfield Group για την στήριξη και το ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία Caramondani και την Ermes Group για τη συνεισφορά τους. Τέλος θερμότατες ευχαριστίες απευθύνουμε στον αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας μας, το συγκρότημα ΔΙΑΣ και την τηλεόραση SIGMA. Χωρίς όλους εσάς το όνειρο της Λεωφόρου Χριστουγέννων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας για την απόλυτη συνεργασία και προσφορά του στην όλη διοργάνωση. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο, την Κατερίνα και τον Νίκο Νεοφύτου καθώς και όλη την Υπηρεσία για τη στήριξη και τη συμβολή τους. Επίσης ευχαριστώ την ομάδα εθελοντών του Λευκωσιάζω για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τέλος ευχαριστώ την Αστυνομία Κύπρου για τη βοήθεια και συνεργασία, τον Γιώργο Καμηλάρη, τον Μάριο Μυριανθούση, το Σώμα Προσκόπων - Επαρχιακή Εφορεία Λευκωσίας, και όσους άλλους εργάστηκαν για την υλοποίηση της φετινής Λεωφόρου Χριστουγέννων.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή και θα δημοσιεύεται επίσης στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο facebook και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας (www.nicosia.org.cy)

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη κατά την περσινή χρονιά και ελπίζουμε και φέτος να σας έχουμε κοντά μας για ακόμη ομορφότερα και εορταστικά Χριστούγεννα!

Μαζί γιορτάζουμε και βοηθούμε το κέντρο της πόλης αλλά και τους συνανθρώπους μας!

Ευχαριστώ.

Δημοσιογραφική διάσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις - Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, 11:00, Δημαρχείο Λευκωσίας


Συνεχίζοντας τη γραμμή που χαράξαμε κατά την περσινή χρονιά, υποδεχόμαστε και φέτος την περίοδο των Χριστουγέννων στην πόλη μας, με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων. Με στόχο τη δημιουργία όμορφης, γιορτινής ατμόσφαιρας στην πρωτεύουσα αλλά και σε πνεύμα αγάπης και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, ανακοινώνουμε σήμερα το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης μας, απευθύνοντας παράλληλα ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο, δημότες μας και μη να επισκεφθούν το κέντρο της Λευκωσίας και να περάσουν μαζί μας όμορφες, γιορτινές στιγμές.

Η πολύ γνωστή πλέον και ιδιαίτερα αγαπητή «Λεωφόρος Χριστουγέννων», μια πρωτοβουλία του δικτύου Εθελοντών Λευκωσιάζω ανοίγει και φέτος της πύλες της στη Λεωφόρο Μακαρίου και υποδέχεται από τις 7 του Δεκέμβρη μέχρι τις 2 του Γενάρη, μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν παραμυθένια Χριστούγεννα. Όλα τα καθαρά της έσοδα θα διατεθούν όπως και πέρσι για τη στήριξη άπορων παιδιών του Δήμου Λευκωσίας.

Παράλληλα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου στη Μακαρίου λειτουργεί το φεστιβάλ Pop up, σε συνδιοργάνωση με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, με τριπλάσιο φέτος αριθμό καταστημάτων και πολλές συμμετοχές αναβιώνοντας την εμπορική δραστηριότητα της Λεωφόρου με ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, προωθώντας πέραν της τέχνης και της δημιουργίας, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων περιλαμβάνει βεβαίως και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες είναι όλες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας www.nicosia.org.cy. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ επιγραμματικά σε ορισμένες από αυτές.

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στον Προμαχώνα Ντ’ Αβίλα (Δημαρχείο Λευκωσίας), θα έχουμε τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική –Χορωδία Νέων Δήμου Λευκωσίας και τη Μικτή Χορωδία Δημοτικών Σχολείων.

Στην Τάφρο Κωνστάνζα (περιοχή «ΟΧΙ») έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της που θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου, η «Παραμυθούπολη», με παγοδρόμιο, καρουσέλ, παιγνίδια και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά.

Το Σαββατοκυρίακο 13-14 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται και φέτος από τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Στασικράτους το γνωστό χριστουγεννιάτικο πάρτυ.

Στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κασσιανού και δεξίωση με χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Τα εργαστήρια του Πολυεργαστηριακού Κέντρου θα είναι ανοικτά και οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να τα επισκεφθούν και να αγοράσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών.

Επιπλέον χορωδίες, φιλαρμονικές και μουσικά σύνολα, θα γεμίζουν τον Δεκέμβριο δρόμους και πλατείες της πόλης μας, χαρίζοντας μας ευχάριστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Πέραν των πιο πάνω ο Δήμος, συναισθανόμενος τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, ετοιμάζει και παραδίδει και φέτος 600 Πακέτα Αγάπης σε συνανθρώπους μας, για την προμήθεια ειδικά αυτές τις μέρες, διάφορων χρειωδών, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να στηρίξει τις οικονομικά ευπαθείς και δυσπραγούσες οικογένειες εντός των δημοτικών του ορίων.

Στόχος μας ήταν και φέτος η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και οι οποίες φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουν σε όλους την ευκαιρία, έστω για αυτή την εορταστική περίοδο, να αφεθούν στην μαγεία των γιορτών και να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω την Πρόεδρο και τα Μέλη του Λευκωσιάζω για την τεράστια συμβολή τους στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας, την Υπηρεσία του Δήμου καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και να ευχηθώ οι γιορτές αυτές να φέρουν στον καθένα μας υγεία, ευτυχία και να είναι η αρχή για ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη και περισσότερη ανθρωπιά.

Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται τις φετινές γιορτές και σας καλώ όλους να γιορτάσουμε μαζί και να στηρίξουμε τη Λευκωσία!

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας

Το πρόγραμμα της Λεωφόρου Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
(με αλφαβητική σειρά)

Συγκροτήματα - μπάντες - χορωδίες
o Idalion Constantinou Band
o MINUS ONE 
o PROJECT-X by New Music Rock Band
o Sweet & Sour Rock Band
o TOUCH RESPONSE
o Windcraft Music Centre
o Δημοτική χορωδία Λευκωσίας
o Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου
o Μαρκέλλα & Μίκκος μουσικό ντουέτο κιθάρα-φωνή
o Μουσικό σχήμα & χορωδία Ιδιωτικής Σχολής FORUM
o Μπάντα 283ου Συστήματος Προσκόπων Γερίου
o Μπάντα Δήμου Στροβόλου & Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
o ΠΑΠΙΓΙΟΝ BAND
o Προοδευτικό Σωματείο Ποντίων & Γεωργιανών
o Συγκρότημα Φάλτσα Όνειρα
o Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής Αγία Σοφία
o Φιλαρμονική Αστυνομίας
o Φιλαρμονική Νέων Δήμου Λευκωσίας & Μουσικός Όμιλος Λευκωσίας
o Φωνητικό σύνολο Happy Day
o Χορευτικός & μουσικός όμιλος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
o Χορωδία & μουσική Demetra’s Music Studio
o Χορωδία American Academy
o Χορωδία Α΄ Δημ. Σχολείου Μακεδονίτισσας
o Χορωδία Α΄ Δημ. Σχολείου Παλλουριώτισσας Κ.Β΄
o Χορωδία Αστρινίδειου Ωδείου
o Χορωδία Β΄ Δημ. Σχολείου Παλλουριώτισσας
o Χορωδία Δ΄ Δημ. Σχολείου Αγλαντζιάς
o Χορωδία Δημ. Σχολείου Αγίου Μάρωνα
o Χορωδία Δημ. Σχολείου Έγκωμης Α΄ Κ.Β΄
o Χορωδία Δήμου Λακατάμιας
o Χορωδία Εθνικού Ωδείου
o Χορωδία Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας
o Χορωδία Εκκλησίας Φιλανδών
o Χορωδία Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου
o Χορωδία νηπιαγωγείου Μαγικό Μπαλόνι

DJs
o DJ ALEX CLE
o DJ DEMY
o DJ Κ
o DJ LΟ
o DJ PATSALIDES
o DJ ROUMANIS
o DJ Τάσος

Live links
o LIVE LINK από Ράδιο Πρώτο

Σχολές χορού
o Σχολή χορού Bilando
o Σχολή χορού Dance Academy Cyprus
o Σχολή χορού Dance Style Studios
o Σχολή χορού Ε-motion Studio
o Σχολή χορού RYMVOS Dance Centre

Διάφορα
o Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Monkeynastix
o Ευτύχης ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
o Πολιτιστικό εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
o Το Madame Figaro μοιράζει πλούσια δώρα!
o Το Time Out στη Λεωφόρο Χριστουγέννων με μια μεγάλη έκπληξη

*  Το τελικό πρόγραμμα της Λεωφόρου Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει εκτός των πιο πάνω και πολλές άλλες δραστηριότητες και εκπλήξεις για παιδιά, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή στη Λεωφόρο.