Ανοικτή Πρόσκληση Δήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στο Pop-up Festival 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Ανοικτή Πρόσκληση Δήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στο Pop-up Festival 2014
Πεμ, 04 Σεπ. 2014 15:30
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Pop-up Festival 2014, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC] απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για την παραχώρηση κενών καταστημάτων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Λεωφόρο Μακαρίου κατά την περίοδο 15 Νοεμβρίου 2014 – 15 Ιανουαρίου 2015.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι όπως η κεντρική εμπορική αρτηρία της πρωτεύουσας συγκεντρώσει ότι πιο καινοτόμο, εφευρετικό και δημιουργικό στο τομέα της επιχειρηματικότητας, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Μέσα από την διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η τόνωση και η αναζωογόνηση της Λεωφόρου Μακαρίου ενισχύοντας  την επιχειρηματικότητα, είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας αλλά και η ανάδειξη νέων  ταλέντων μέσω της δημιουργίας.

Το εγχείρημα θα πλαισιώνουν παράλληλες δραστηριότητες, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές, εστιάζοντας στην ενεργό συμμετοχή του κοινού.

Οι προτάσεις θα αφορούν στους εξής άξονες:

Α. Καινοτομία
Προτάσεις που αφορούν καινοτόμες ιδέες από νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups)

Β. Εμπόριο
Προτάσεις από επαγγελματίες ή νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς σε σχέση με το λιανικό εμπόριο

Γ. Τέχνη
Προτάσεις που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό (π.χ. εικαστικές εκθέσεις, εγκαταστάσεις, θέατρο, μουσική, performances, χορός)

Δ. Εκπαίδευση
Προτάσεις που θα έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα (π.χ. εργαστήρια, μαθήματα, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες) που θα γίνονται σε προκαθορισμένο ειδικό χώρο.

Χώρος και χρόνος διεξαγωγής του φεστιβάλ
Οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ 2014 θα είναι τα κενά καταστήματα και άλλοι χώροι επί της Λεωφόρου Μακαρίου καθώς και άλλα σημεία της πόλης για μεμονωμένες εκδηλώσεις.

Διάρκεια φεστιβάλ: 15 Νοεμβρίου 2014 – 15 Ιανουαρίου 2015
Μέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων: Τρίτη με Κυριακή, 10:00 – 13:30 και 15:30 – 20:00. Το ωράριο θα πρέπει να τηρείται αυστηρά.

Σημείωση: Το ωράριο δεν είναι δεσμευτικό για όσα καταστήματα και χώρους επιθυμούν να έχουν προγραμματισμένες δράσεις και πέραν των ωρών που προαναφέρονται.

Δικαίωμα συμμετοχής (αφορά όσους επιλεγούν)
Α. Για παραχώρηση καταστήματος: €150 τον μήνα.
Β. Για πραγματοποίηση εκδήλωσης (δεν αφορά καταστήματα): €50.
Γ. Για δραστηριότητες και εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα: Δωρεάν

Προθεσμία υποβολής πρότασης
Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 15:00.
Τρόπος υποβολής πρότασης

Μπορείτε να υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά αποστέλλοντας την στο info@nimac.org.cy (παρακαλείσθε όπως μην υπερβαίνει τα 7ΜΒ) ή να την παραδώσετε προσωπικά στα γραφεία μας που βρίσκονται στην γωνία Τεμπών και Πενταδακτύλου στην Παλιά Λευκωσία, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 8:30 – 15:00.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις: Τηλ. 22 797400, 8:30 – 15:00.

Κριτήρια επιλογής
Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει με κριτήριο την πρωτοτυπία, ποιότητα και το κατά πόσο η πρόταση είναι υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη.

Διαδικασία επιλογής
1. Ο τελικός αριθμός των ενδιαφερομένων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί τόσο από τον τελικό αριθμό των διαθέσιμων καταστημάτων όσο και από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

2. Η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις, την προεπιλογή και την τελική επιλογή. Οι αιτητές των προεπιλεγεισών προτάσεων θα κληθούν σε συνέντευξη για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση της πρότασής τους αν χρειαστεί.
3. Ο Δήμος και το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών δεν υποχρεούνται να αιτιολογήσουν σε οποιονδήποτε αιτητή την οποιαδήποτε απόφασή τους σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο φεστιβάλ.

Επιτροπή επιλογής
Τα μέλη της Επιτροπής επιλογής αποτελούνται από τους:
  • Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, Δήμαρχο Λευκωσίας
  • Λεώνη Ορφανίδου, Πρόεδρο Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Λευκωσίας
  • Μέλια Αβραάμ, Μέλος Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Λευκωσίας
  • Γιάννη Τουμαζή, Διευθυντή Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας
  • Μαργαρίτα Παπαθεοδούλου, Συντονίστρια Pop-up Festival 2014
  • Κατερίνα Ανδρέου, Λειτουργό Δημοτικής Υπηρεσίας
  • Ξένιο Συμεωνίδη, Επιμελητή Pop-up Festival 2014
Οικονομική στήριξη

Κατηγορία Α’
(αφορά προτάσεις με κερδοσκοπικό χαρακτήρα)
Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων (ηλεκτρικό ρεύμα και νερό).

Κατηγορία Β’ (αφορά προτάσεις που έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα)

1. Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων (ηλεκτρικό ρεύμα και νερό).

2. Επιπρόσθετα ο Δήμος θα καλύψει μέρος του ποσού που απαιτείται για την καλλιτεχνική επιμέλεια/διαμόρφωση του καταστήματος, που δε θα ξεπερνά το 50% του συνολικού προϋπολογισμού. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης δε θα ξεπερνά τα €500.

3. Επίσης ο Δήμος θα καλύψει μέρος του ποσού που απαιτείται για την υλοποίηση δράσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που δε θα ξεπερνά το 50% του συνολικού προϋπολογισμού. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης δε θα ξεπερνά τα €500.

Σημειώνεται ότι κατά τη φάση της τελικής επιλογής θα ζητηθεί αναλυτική κατάσταση εξόδων και για τις δύο κατηγορίες.