Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας συνεχίζονται και ολοκληρώνοντα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας συνεχίζονται και ολοκληρώνοντα
Δευ, 19 Ιαν. 2015 12:00
Νέα αναβαθμισμένη εικόνα αποκτά η παλιά πόλη 

Οι εργασίες άρχισαν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 στην οδός Βασιλέως Βουλγαροκτόνου και σε τμήμα της συμβολής των οδών Λήδρας και Πυγμαλίωνος και συνεχίστηκαν με τις οδούς Νικοκλέους, Λεύκωνος, Αισχύλου, Θερμοπυλών και Ιπποκράτους.

Τα έργα στους πιο πάνω δρόμους άρχιζαν στις 6.00π.μ. και ολοκληρώνονταν μέχρι το μεσημέρι, όπου και οι δρόμοι παραδίνονταν στην κυκλοφορία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, έχει ήδη κερδιθεί μια ολόκληρη μέρα βάση του αρχικού σχεδίου εκτέλεσης των εργασιών, λόγω της συνεργασίας του κοινού και της συντονισμένης προσπάθειας για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας θα συνεχιστούν με γρήγορο ρυθμό από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως και την εταιρεία Nemesis Asphalt Co. Ltd και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2015. Οι εργασίες συμπεριλαμβάνουν την αφαίρεση της παλιάς ασφάλτου, την τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος και ταυτόχρονα την κατασκευή οριζόντιας σήμανσης.

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί το μισό μήκος της οδού Τρικούπη και αναμένεται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία λίγο μετά το μεσημέρι. Υπολογίζεται να έχει κερδιθεί άλλη μισή μέρα από το αρχικό πρόγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.    

20 μέχρι 22 Ιανουαρίου 2015 - οδοί Τρικούπη (Φάση Α,Β&Γ) - Αχιλλέως - Γκάλιπ
Εκτροπή: Φάση Α - Η οδός Τρικούπη θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Διόνυσου  μέχρι και την Πλατεία Τυλληρίας. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω   των οδών Πλατεία Τυλληρίας, Πειραιώς και Ισαάκιου Κομνηνού.
Φάση Β - Η οδός Τρικούπη θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την Πλατεία Τυλληρίας μέχρι και την οδό Αχιλλέως.
Φάση Γ - Οι οδοί Τρικούπη και Αχιλλέως  θα είναι κλειστές από την διασταύρωση με την Άρεως μέχρι και τον κυκλικό κόμβο ΟΧΙ. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Άρεως και Ξάνθης Ξενιέρου.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.