Αφαίρεση επικίνδυνων δέντρων σε τμήματα της Λεωφ. Κυριάκου Μάτση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Αφαίρεση επικίνδυνων δέντρων σε τμήματα της Λεωφ. Κυριάκου Μάτση
Παρ, 27 Φεβ. 2015 13:00
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 η ώρα 7:00πμ μέχρι η ώρα 5:30μμ. θα εκτελούνται εργασίες αφαίρεσης οκτώ επικίνδυνων δέντρων σε τμήματα της Λεωφ. Κυριάκου Μάτση Λευκωσία.

Ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του Τμήματος Δασών και  του αρμόδιου Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας αποφάσισε την αφαίρεση των προβληματικών και επικίνδυνων δέντρων στη λεωφόρο και την φύτευση ισάριθμών δέντρων, κυπαρισσιών και πεύκων.

Η σχετική απόφαση υπήρξε αποτέλεσμα επί τόπου επισκέψεων και ανταλλαγής απόψεων με όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες του κράτους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την έκδοση των σχετικών αδειών συμφώνησαν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και η Επίτροπος Περιβάλλοντος. Η αφαίρεση των δέντρων κρίθηκε αναγκαία και επιτακτική καθότι λόγω της μη αναστρέψιμης, κακής κατάστασης της υγείας τους, έχουν καταστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Οι εργασίες ανά τμήμα της λεωφόρου θα γίνονται εκ περιτροπής και όχι ταυτόχρονα. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται ανάλογα σε λωρίδα του δρόμου που δεν θα εκτελούνται εργασίες. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας. Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής.