Το Πολυδύναμο στήριξε ομάδα μεταναστών για την διοργάνωση Τελικού του Τουρνουά Πετόσφαιρας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Το Πολυδύναμο στήριξε ομάδα μεταναστών για την διοργάνωση Τελικού του Τουρνουά Πετόσφαιρας
Πεμ, 25 Ιουν. 2015 14:00
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ως εταίρος της Δράσης «Νέοι Δρόμοι για την Ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Τοπική Κοινωνία» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας, στήριξε ομάδα μεταναστών για την διοργάνωση του Τελικού αγώνα του Τουρνουά Πετόσφαιρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/06/15 με την έγκριση της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας, στην «Αίθουσα πολλαπλής χρήσης» του Γυμνασίου Ακροπόλεως.

Η συνεργασία προέκυψε κατόπιν αιτήματος οργανωμένου συνόλου μεταναστών από τις Φιλιππίνες, που φιλοξενείται τις Κυριακές σε υπαίθριο γήπεδο του Δήμου Λευκωσίας, για την εξασφάλιση κλειστού γηπέδου, από το Δήμο, λόγω των  υψηλών θερμοκρασιών, κατά την θερινή περίοδο.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας εξασφάλισε το γήπεδο, παρέχοντας αυτή τη διευκόλυνση, στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης των μεταναστών, μέσα από ποικίλες δράσεις. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη που μπορούν να λάβουν από τα προγράμματα. Μέσω του αθλητισμού καλλιεργούνται αξίες, όπως η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη, παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους μετανάστες να συμμετάσχουν σε δημιουργική ενασχόληση, μέσα από οργανωμένα σύνολα, μακριά από παραβατικές συμπεριφορές.

H Δράση «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές» υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το σύνολο των δήμων της επαρχίας Λευκωσίας. Τη δράση υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Στροβόλου, Αγίου Δομετίου, Λακατάμειας, Αγλαντζιάς, Ιδαλίου, Λατσιών, ¨Εγκωμης, Γερίου, Τσερίου, καθώς και τα Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα Λευκωσίας και Στροβόλου. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχον επίσης και οι Αναπτυξιακή Εταιρία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) η εταιρεία «NVK Advent Consulting» και οι σύμβουλοι επικοινωνίας «Opinion & Action».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας