Θερινό Σινεμά «Το Ρετρό»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Θερινό Σινεμά «Το Ρετρό»
Τρι, 30 Ιουν. 2015 13:38
Ο Δήμος Λευκωσίας, το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου διοργανώνουν και φέτος το Θερινό Σινεμά – «Το ρετρό» στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη κάθε Τετάρτη στις 9:00μ.μ από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2015. 

Οι βραδιές της Λευκωσίας γίνονται ξεχωριστές, γεμάτες χρώματα και αρώματα, ρομαντισμό και νοσταλγία. Βραβευμένες ταινίες του ελληνικού και του παγκόσμιου κινηματογράφου θα ταξιδέψουν τους θεατές στη μαγεία του σινεμά και θα μετατρέψουν τις καλοκαιρινές αυτές συναντήσεις σε μια αγαπημένη συνήθεια.

Οι ταινίες θα προβάλλονται δωρεάν, ενώ στο χώρο θα πωλούνται αναψυκτικά, ξηροί καρποί και άλλα εδέσματα. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πρεμιέρα αυτή τη χρονιά κάνει η ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος – Cinema Paradiso» την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015. Την πρεμιέρα θα συνοδεύσουν οι καταπληκτικοί The Dark Road Ensemble με συνθέσεις του Έννιο Μορικόνε και γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες!

Τον Ιούλιο ακολουθούν οι ανεπανάληπτες ταινίες: «Η Γλυκιά Ζωή – La Dolce Vita», «Οι Μικροαπατεώνες – Small Time Crooks» και «Η Κάλπικη Λίρα».

Τον Άυγουστο το κοινό θα παρακολουθήσει τις κλασικές ταινίες: «Πρόγευμα στο Τίφανις – Breakfast at Tiffany’s» και «Ο Πιανίστας – The Pianist».

Το Σεπτέμβριο θα μεταδοθούν οι αγαπημένες ταινίες: «Της Κακομοίρας» (Ο Μπακαλόγατος) και «Καζαμπλάκα – Casablanca».