Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πάμε Κήπο!» στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πάμε Κήπο!» στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Τετ, 08 Ιουλ. 2015 11:50
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι δημότες και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με τραγούδια, χορούς, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, φαγητό και ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η αναζωογόνηση και η αξιοποίηση του Δημοτικού Κήπου για να μπορέσουν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν μοναδικές στιγμές. 

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεώνη Ορφανίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα καλοκαιρινά βράδια με τις Τετάρτες να συνδέονται με χορό και κίνηση, οι Πέμπτες με κινηματοθέατρο, οι Παρασκευές με τέχνη, δημιουργία και γαστρονομικές απολαύσεις και τα Σάββατα με μελωδία και μουσική.

Η κ. Ορφανίδου αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς, τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και την εταιρεία Wargaming, τον χορηγό επικοινωνίας CITY Free Press.com.cy και το δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω. 

Εκ μέρους του μεγάλου χορηγού, της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Σταυρινίδης δήλωσε ότι «είναι με μεγάλη χαρά που δεχθήκαμε την πρόσκληση να είναι ο Συνεργατισμός  ο Μέγας Χορηγός της πρωτοποριακής αυτής  ιδέας η οποία θα μετατρέψει για τρεις μήνες το δημοτικό κήπο της Λευκωσίας σε πάρκο τέχνης, αίθουσα χορού, άθλησης και κινηματογράφου. Σε ένα μεγάλο υπαίθριο εστιατόριο  με μουσικές να πλημμυρίζουν τις δροσερές βραδιές της πρωτεύουσας.»

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7:00μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν.

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη Διάσκεψη Τύπου για τις εκδηλώσεις «Πάμε Κήπο!» Δημοτικό Μέγαρο Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, 11:00πμ

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Λευκωσίας σας παρουσιάζει σήμερα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πάμε Κήπο!»

Οι πλούσιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται για πρώτη φορά φέτος στο Δημοτικό Κήπο δίνουν αυτό το καλοκαίρι μια νέα πολιτιστική πνοή στην πρωτεύουσα. Στόχος μας η αναζωογόνηση και η αξιοποίηση του Δημοτικού Κήπου  για να μπορέσουν οι δημότες και οι επισκέπτες στην πόλη μας να απολαύσουν μοναδικές στιγμές.  Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο και έχουν χωριστεί στις ακόλουθες κατηγορίες:

Τετάρτες χορού και κίνησης με ποικιλία προγραμμάτων άθλησης και ψυχαγωγίας στη φύση, δωρεάν (για παράδειγμα μαθήματα ξιφασκίας, αϊκίντο  καποέιρα, ταγκό, σάλσα, γιόκα και πολλά άλλα).

Πέμπτες κινηματοθεάτρου με  προβολές ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων και μικρού μήκους ταινιών για παιδιά και ενήλικες.

Παρασκευές Τέχνης και Δημιουργίας αλλά  και γαστρονομικών Απολαύσεων «Άρτος καi Θέαμα», με θεματικά εργαστήρια γραφικών τεχνών, δημιουργίας graffiti, food market.

Mελωδικά Σάββατα
Με κεντρικό άξονα την ντόπια μουσική παραγωγή δίνουμε πλατφόρμα στους Κύπριους δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Με σκοπό να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουμε σε όλους την ευκαιρία, το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και  να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα.

Ας πάμε λοιπόν κήπο φέτος το καλοκαίρι!

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Λεώνη Ορφαίδου καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και να ευχηθώ να περάσουμε όλοι μας ένα ευχάριστο και αξέχαστο καλοκαίρι.

Σας ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας

Χαιρετισμός Προέδρου Πολιτιστικής Επιτροπής Λεώνης Ορφανίδου για τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας «Πάμε Κήπο!», 8 Ιουλίου 2015 στο Δημαρχείο Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας προσφέρει φέτος μια εναλλακτική πρόταση για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις και μας καλεί όλους, αυτό το καλοκαίρι να ΠΑΜΕ ΚΗΠΟ! Ο Δημοτικός κήπος της Λευκωσίας, ο καταπράσινος πνεύμονας της πόλης μας γίνεται ένας πνεύμονας πολιτισμού και για τρεις ολόκληρους μήνες μας χαρίζει ξεχωριστές στιγμές και ομορφαίνει τα καλοκαιριάτικα βράδια μας στην πρωτεύουσα.

Μέσα από μια ποικιλία ιδιαίτερων μουσικο-χορευτικών εκδηλώσεων μα και χαρούμενων, δημιουργικών δραστηριοτήτων μας καλεί να σιγοτραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να ασκηθούμε, να γευτούμε ξεχωριστά εδέσματα, να απολαύσουμε κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις κάτω από τ’ αστέρια μα και πάνω απ’ όλα να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν τη μαγεία του κουκλοθέατρου και του θεάτρου σκιών.

Τετάρτες χορού και κίνησης, Πέμπτες Κινηματοθεάτρου, Παρασκευές Τέχνης, Δημιουργίας και γαστρονομικών απολαύσεων, Μελωδικά Σάββατα, κάθε μέρα σχεδόν της εβδομάδας έχει κάτι να μας προσφέρει, δίνοντας χρώμα, ζωή και ενέργεια στα ήσυχα, λευκωσιάτικα βράδια του καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 19:00 και η είσοδος είναι δωρεάν. Ένα αναλυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα διατίθεται στο Δημοτικό Μέγαρο καθώς και στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου και φυσικά θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας, www.nicosia.org.cy.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια του Δήμου δε θα ήταν βεβαίως δυνατή χωρίς τη στήριξη και την προσφορά των χορηγών μας. Θέλω λοιπόν να απευθύνω θερμότατες ευχαριστίες στον Μεγάλο Χορηγό μας, τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για τη συνεισφορά και τη συνολική τους στήριξη καθώς και στον χορηγό μας την εταιρεία Wargaming. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον χορηγό επικοινωνίας, CITY Free Press.com.cy για την αγαστή συνεργασία και την προβολή που μας προσφέρουν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το δίκτυο εθελοντών Λευκωσιάζω, για τη βοήθεια και την αγάπη με την οποία εργάστηκαν ακόμη μια φορά για την υλοποίηση ενός τόσο ενδιαφέροντος προγράμματος για την πόλη μας.

Κλείνοντας θέλω να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στον Κήπο, να ζήσει μαζί μας αυτή τη διαφορετική εμπειρία, και να ομορφύνει τις καλοκαιρινές του νύχτες στην πόλη μας. Άλλωστε ποιος είπε ότι το καλοκαίρι είναι όμορφο μόνο στα παράλια;

Φέτος Πάμε Κήπο!

Σας περιμένουμε.

Χαιρετισμός κ. Γιάννου Σταυρινίδη, Προϊστάμενος Στρατηγικής & Επικοινωνίας Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

Φίλε Δήμαρχε Λευκωσίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί φίλοι,

Είναι με μεγάλη χαρά που δεχθήκαμε την πρόσκληση να είναι ο Συνεργατισμός  ο Μέγας Χορηγός της πρωτοποριακής αυτής  ιδέας η οποία θα μετατρέψει για τρεις μήνες το δημοτικό κήπο της Λευκωσίας σε πάρκο τέχνης, αίθουσα χορού, άθλησης και κινηματογράφου. Σε ένα μεγάλο υπαίθριο εστιατόριο  με μουσικές να πλημμυρίζουν τις δροσερές βραδιές της πρωτεύουσας.  Η Λευκωσία δεν θα είναι μία νεκρή πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά θα σφύζει από ζωή προσφέροντας στους δημότες της δραστηριότητες για όλα τα γούστα.

Χαιρόμαστε που ο Κήπος της Λευκωσίας, αυτός ο πνεύμονας πρασίνου, που όλοι γνωρίσαμε μικροί παίζοντας στα γρασίδια του  θα αλλάξει πρόσωπο για λίγο καιρό και θα μετατραπεί σε μία όαση χαράς και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε προσπαθώντας όλοι να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

Είμαστε σίγουροι πως οι εκδηλώσεις αυτές θα αγκαλιαστούν από όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αλλά και από άλλους επισκέπτες  που θα βρίσκονται στη Λευκωσία αυτούς τους μήνες. Για κάποιους συμπολίτες μας αυτές ίσως  να είναι και οι μοναδικές στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Συνεργατισμός από την ίδρυση του, με αιχμή του δόρατος τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα πρόσφερε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο αλλά και σημαντική  στήριξη στις τοπικές κοινωνίες και στις τοπικές αυτοδιοικήσεις χορηγώντας διάφορες δραστηριότητες αλλά και έργα υποδομής  με σκοπό την προσφορά προς την κοινωνία. Έκτισε σχολεία, και κέντρα νεολαίας. Στήριξε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Προώθησε και στήριξε την παιδεία όσο κανένας άλλος οργανισμός.

Αυτό το έργο συνεχίζουμε και σήμερα με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση.  Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης ο Συνεργατισμός εξακολουθεί να στηρίζει, μεταξύ άλλων,  τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Τρείς πυλώνες που καλύπτετε μέσα από τις εκδηλώσεις σας επιτελώντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο αφού προσφέρετε  δωρεάν όλες αυτές τις δραστηριότητες.

Σε αυτές σας τις προσπάθειες ο Συνεργατισμός θα σταθεί αρωγός και θερμός σας υποστηρικτής. Το κοινωνικό έργο που επιτελείτε ως Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο είναι αξιοθαύμαστο και συμβατό με τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Συνεργατισμού. 

Επιτρέψετε μου να συγχαρώ θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη δημιουργία αυτής της σειράς των εκδηλώσεων για τις οποίες ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, πάμε Κήπο.