Φεστιβάλ Λευκωσίας

Πεμ, 23 Ιουλ. 2015 12:20
Ο Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δραστηριότητας διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά εκδηλώσεις με την επωνυμία «Φεστιβάλ Λευκωσίας».

Τα Φεστιβάλ Λευκωσίας υπόσχεται βραδιές γεμάτες με μουσική, χορό, θέατρο και ποίηση, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2015.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε  καινούργια διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες  και γειτονιές της πόλης μας.  Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό,  παραδοσιακό και  ροκ τραγούδι, μελοποιημένη ποίηση,  ρεμπέτικο  τραγούδι,  τζαζ, funk, έθνικ, χορευτικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Ο Δήμος Λευκωσίας με τις δροσερές καλοκαιρινές του εκδηλώσεις προσφέρει φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές σε όσους μείνουν στην πρωτεύουσα αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην πόλη μας. 

Με σκοπό να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουμε σε όλους την ευκαιρία, το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και   να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα. Με την διοργάνωση εκδηλώσεων και σε νέους χώρους και πλατείες όπως του Παλαιού Δημαρχείου, την οδό Ερμού, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Υπαίθριο Θέατρο της Τράπεζας Κύπρου ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Εκτός από τη  γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών ο κόσμος θα να γνωρίσει και να αγαπήσει και τους νέους Κύπριους δημιουργούς, γι αυτό και υποδεχόμαστε τους νέους  καλλιτέχνες που φροντίζουμε να τους δίνεται μια πλατφόρμα παρουσίασης της δικής τους είτε μουσικής είτε θεατρικής είτε χορευτικής δραστηριότητας.

Έναρξη στις εκδηλώσεις κάνει το 100μελές συγκρότημα «Ρύμβος» με τη χορευτική παράσταση «Όσα η μουσική υφαίνει ο χορός σε κύκλους δένει», την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, στην ανακαινισμένη πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου.
Εκατόν χορευτές και χορεύτριες, μικροί-έφηβοι και ενήλικες, θα σας παρασύρουν σε ενα χορευτικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας χορούς της Ελλάδας, της Μέσης Ανατολής, της Κούβας ,της Αργεντινής και άλλων χωρών.

Ακολουθούν ποικίλες εκδηλώσεις με διάφορα συγκροτήματα και σχήματα   που διαρκούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στις φετινές εκδηλώσεις προγραμματίζουμε και μια μεγάλη συναυλία με την ευκαιρία της τελευταίας πανσέληνου του καλοκαιριού στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και το φεστιβάλ ρίχνει αυλαία.

Το τετραμελές γυναικείο εκρηκτικό, ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων Fortissimo σε μια συναυλία με κλασικά ρομαντικά και lounge μουσική θα μας αποχαιρετίσει.

Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μμ.

Χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Υποστηρικτής: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου              

Εσωκλείεται το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων