Διάλεξη: Αθλητισμός και Σχολικός Εκφοβισμός - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Διάλεξη: Αθλητισμός και Σχολικός Εκφοβισμός - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Παρ, 02 Οκτ. 2015 10:35
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΑΘλητισμού με την τελευταία δράση με θέμα τον Αθλητισμό και τον Σχολικό Εκφοβισμό, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίδειξη της ιαπωνικής τέχνης Ninjutsu, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Πήγασος. Κατά την επίδειξη οι μαθητές της σχολής παρουσίασαν μέσα από ειδικά διαμορφωμένα σενάρια, τρόπους αντιμετώπισης των διάφορων μορφών σχολικού εκφοβισμού, ενώ οι δάσκαλοι εξήγησαν πως η τέχνη αυτή μαθαίνει και βοηθά τα παιδιά να κτίσουν την πίστη στον εαυτό τους, τον σεβασμό προς τους άλλους και να μάθουν πώς να αυτοπροστατεύονται σε περίπτωση επίθεσης από τρίτους.

Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου Κωνσταντίνας Χρίστου, όπου τονίστηκε η σημασία και ο καταλυτικός ρόλος του αθλητισμού σε ένα παιδί, το οποίο υφίσταται σχολικό εκφοβισμό ή και προκειμένου ένα παιδί να μην πέσει θύμα αυτού του φαινομένου αυτού, αφού βοηθά στο "κτίσιμο" αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, τους μαθαίνει πώς να εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο, να έχουν αυτοπειθαρχία και ψυχραιμία.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού διιργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με μότο τη φράση #beactive και βασικό στόχο την προώθηση και αύξηση της πρόσβασης, της συμμετοχής και της ενασχόλησης με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό, καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα οφέλη της άσκησης. Εθνικός Συντονιστικός Φορέας ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα κανάλια ΑΝΤ1, MEGA, ΡΙΚ και SIGMA.