Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας
Τετ, 07 Οκτ. 2015 10:50
Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο των πολλαπλών πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, ανακοινώνει τη δημιουργία Παιδικής Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας φωνητικής Αννίτας Κωνσταντίνου και τη μουσική συνοδεία της πιανίστριας Μάρας Φιλίππου.
 
Σκοπός είναι η μουσική καλλιέργεια και η ψυχαγωγία των παιδιών. Μέσα από τη χορωδία και πέραν από την αισθητική απόλαυση και τη μουσική καλλιέργεια, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον αυτοέλεγχο, τη συγκέντρωση και την πειθαρχεία. Μαθαίνουν ακόμη να λειτουργούν ομαδικά και να συμμετέχουν στη μουσική έκφραση και δημιουργία.
  
Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν σωστά μέσα από ασκήσεις ορθοφωνίας, αναπνευστικές ασκήσεις, ρυθμική και μελωδική αγωγή και μυούνται στο σωστό χορωδιακό τραγούδι.
 
Ακρόαση και δήλωση συμμετοχής
 
Η Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους ηλικίας 7-17 ετών. Για τη στελέχωση της Χορωδίας θα προηγηθούν ακροάσεις. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, (παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική ή που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο τραγούδι) να συμπληρώσουν την πιο κάτω δήλωση συμμετοχής και να την παραδώσουν στη γραμματεία του σχολείου τους μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015.
 
Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 5:00 το απόγευμα, στο «Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας», χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι εβδομαδιαίες πρόβες της χορωδίας και θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και κάθε Σάββατο στις 5:00-7:00μ.μ. Η συμμετοχή των παιδιών στην Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας θα είναι δωρεάν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα: 99475795 ή annitacp@msn.com (Αννίτα Κωνσταντίνου), και 99042010 ή phmara5@gmail.com (Μάρα Φιλίππου).