Εκδηλώσεις της πρωτεύουσας για τη Διεθνή Ημέρα Τουρισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Εκδηλώσεις της πρωτεύουσας για τη Διεθνή Ημέρα Τουρισμού
Δευ, 12 Οκτ. 2015 15:20
Με δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία και περιπάτους στην παλιά πόλη γιόρτασε η Λευκωσία τη Διεθνή Ημέρα Τουρισμού

Με δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία με μικρά λεωφορεία και το τρενάκι, περιπάτους στην παλιά Λευκωσία, ποδηλατικό γύρο στην πόλη και με αναβίωση της Παραδοσιακής Λαϊκής Τέχνης γιόρτασε η Λευκωσία τη Διεθνή Ημέρα Τουρισμού.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει αυτές τις εκδηλώσεις με στόχο να προβληθεί ο πολιτισμός της  πρωτεύουσας, τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ξεναγήσεις στα μουσεία της Λευκωσίας (Κυπριακό Μουσείο, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Μουσείο Τεχνών Μιχαλάκη και Λουκίας Ζαμπέλλα, Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου, Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη), Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τσιάπρα Πιερίδη). Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ξεναγήσεις και περίπατοι στην παλιά Λευκωσία, δωρεάν ξενάγηση με το τρενάκι και ποδηλατικός γύρος στην πόλη.
Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έγινε αναβίωση της Παραδοσιακής Λαϊκής Τέχνης (από τις 10.00 -17.00) στην οδό Δημόνακτος, μπροστά από το Πολυεργαστηριακό Κέντρο της Χρυσαλινιώτισσας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας.

Οι εκδηλώσεις στηρίχθηκαν από τον ΚΟΤ και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Ανακοίνωση από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας.