Εβδομάδα Κινητικότητας – Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εβδομάδα Κινητικότητας – Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο
Τρι, 20 Σεπ. 2016 09:15
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο» το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πλατεία Ελευθερίας (άνοιγμα πεζόδρομων Λήδρας Ονασαγόρου).
 
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τους Δήμους της Μείζονος Λευκωσίας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.
 
Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση περιελάμβανε τον καθιερωμένο, ποδηλατικό γύρο των Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας, στον οποίο συμμετείχε πλήθος ποδηλατών μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ενώ στο άνοιγμα των πεζόδρομων Λευκωσίας, Φορείς και Υπηρεσίες ενημέρωναν το κοινό για τα οφέλη και τη σημασία της έξυπνης κινητικότητας. Στο ίδιο σημείο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα ιδιαίτερα ποδηλατο-ταξί καθώς και να απολαύσουν δωρεάν λουκουμάδες και παγωτό.
 
Σε σύντομο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας αναφέρθηκε στο φετινό μήνυμα της Εβδομάδας που είναι «Έξυπνη Κινητικότητα, Ισχυρή Οικονομία» εξηγώντας πως η υιοθέτηση πρακτικών έξυπνης κινητικότητας όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και η συνδυασμένη κινητικότητα, έχει θετικό αντίκτυπο σ’ εμάς τους ίδιους, στην πόλη και στην κοινωνία στο σύνολό της, καθώς η έξυπνη κινητικότητα δημιουργεί δουλειές, προσφέρει στην οικονομία, φέρνει ανάπτυξη και συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων στον τομέα της υγείας.
 
Κλείνοντας ευχήθηκε η συμβολική αυτή μέρα να συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια για αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε ότι αφορά τις μετακινήσεις μας, αφού οι επιλογές του καθενός επηρεάζουν όλο το κοινωνικό σύνολο.