Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Τρι, 20 Σεπ. 2016 14:00
Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» του ΚΟΑ διοργάνωσαν και φέτος στον Δημόσιο Κήπο, την εκδήλωση «Πάντα Νέοι», με γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, κύριος Κλεάνθης Γεωργιάδης καθώς και ένας εκ των Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, κύριος Γιάγκος Γεωργίου, ενώ συμμετείχαν άτομα τρίτης ηλικίας από τις Λέσχες Ηλικιωμένων της Λευκωσίας, της Έγκωμης, της Λακατάμιας, του Αγίου Δομετίου και του Στροβόλου.

Ο Δήμαρχος, σε σύντομο καλωσόρισμά του, τόνισε την σημασία της άσκησης στη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας, για καλή υγεία και δήλωσε πως ο Δήμος Λευκωσίας θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του ΚΟΑ για την προώθηση της άθλησης. Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε ότι η δράση στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς την συμμετοχή τόσων ατόμων σε προγράμματα και δράσεις που προωθούν την άσκηση. Τέλος ο κ. Γεωργίου, με τη σειρά του, εξήρε τη σημασία του ενεργούς τρόπου ζωής, ειδικά για τα άτομα τρίτης ηλικίας, και κάλεσε όλους τους ηλικιωμένους να εντάξουν στη ζωή τους την άσκηση.

Η δράση περιελάμβανε περπάτημα σε ειδική διαδρομή στον Κήπο και ασκήσεις γυμναστικής υπό την καθοδήγηση γυμναστή του προγράμματος ΑΓΟ του ΚΟΑ. Με την ολοκλήρωση των ασκήσεων ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορό.
Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, και η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι με αλφαβητική σειρά τα κανάλια Alpha Cyprus, ANT1, MEGA, ΡΙΚ και SIGMA.

NM.jpg  BEAC.jpg   EU.jpg   MEDIA.jpg