Εκδήλωση «Γυμναστική στην Πόλη» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εκδήλωση «Γυμναστική στην Πόλη» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Δευ, 26 Σεπ. 2016 13:05
Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» του ΚΟΑ διεξήγαγαν φέτος για πρώτη φορά εκστρατεία γυμναστικής στην πόλη, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, με επίκεντρο τους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου.

Με στόχο την προώθηση και αύξηση της συμμετοχής και ενασχόλησης με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό περισσότερων ατόμων, η ομάδα γυμναστών του ΑΓΟ μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, κύριο Κλεάνθη Γεωργιάδη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας, περπάτησαν τους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου και καλούσαν τον κόσμο είτε περπατούσε, είτε βρισκόταν σε καφετέριες της περιοχής, είτε εργαζόταν, να γυμναστεί για 2 λεπτά μαζί τους.

Στόχος της δράσης ήταν η μετάδοση του μηνύματος ότι η φυσική δραστηριότητα δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από απλές ασκήσεις και σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και εργασίας κάθε ατόμου.

Η διαδρομή κατέληξε στην Πλατεία Φανερωμένης όπου υπήρχε επίδειξη αθλημάτων και προγραμμάτων από παιδιά και ενήλικες του προγράμματος ΑΓΟ.

Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, και η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι με αλφαβητική σειρά τα κανάλια Alpha Cyprus, ANT1, MEGA, ΡΙΚ και SIGMA.

Capture.JPG