«Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας - Σχολείο Πόλεως» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / «Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας - Σχολείο Πόλεως» από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσ
Πεμ, 27 Οκτ. 2016 12:45
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλετών Λευκωσίας «ΛΗΔΡΑ», την Κυπριακή Ακαδημία Μοτοσυκλέτας Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου πραγματοποιούν  διάλεξη με θέμα «Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας - Σχολείο Πόλεως», την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, ώρα 18:30-20:00 στα πλαίσια του προγράμματος Συμβουλευτικό Κέντρο στην «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας».

Κατά την διάλεξη θα παρουσιαστούν βασικές τεχνικές οδήγησης εντός της πόλης καθώς επίσης και πολλοί τρόποι αντιμετώπισης μιας επικίνδυνης κατάστασης που θα μπορούσε να φέρει τον μοτοσικλετιστή προ εκπλήξεως και σε θέση τέτοια που να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά. Συγκεκριμένα θα τονιστούν θέματα όπως: την κίνηση του σώματος σε σχέση με τι επηρεάζει και γιατί, το βλέμμα-που βλέπει ο μοτοσικλετιστής και γιατί, πως και πότε λαμβάνει μία απόφαση, την δημιουργία προϋποθέσεων για αποφυγή εκπλήξεων, τους κινδύνους που βρίσκουμε εντός και εκτός πόλης, τον προστατευτικό εξοπλισμό αναβάτη και την συντήρηση μοτοσυκλέτας. Γενικά έχουν τονιστεί όλοι οι απαραίτητοι παράγοντες για αμυντική και ασφαλή οδήγηση. Η διάλεξη απευθύνεται σε έμπειρους και άπειρους, σε μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και μη που οδηγούν μοτοσυκλέτα.

Επίσης, η ίδια θεματική θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα, η ώρα 10:00-11:30 σε μαθητές της Β’ Τεχνικής Σχολής, του Λυκείου και Γυμνάσιο Παλουριώτισσας, στην «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας».

Στόχος του Δήμου Λευκωσίας είναι η επέκταση της εκπαίδευσης σε διάφορα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και ειδικότερα η διαχρονική πρόληψη των μοτοσυκλετιστικών και  αυτοκινητιστικών ατυχημάτων. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Για συμμετοχές: 22797870-22797865 και polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy

                  

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας