Οι Παρατηρητές της Γειτονιάς τιμήθηκαν από τον Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Οι Παρατηρητές της Γειτονιάς τιμήθηκαν από τον Δήμο Λευκωσίας
Δευ, 14 Νοε. 2016 13:30
Ο Δήμος Λευκωσίας διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή των Παρατηρητών της Γειτονιάς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στην Πύλη Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ο Δήμος Λευκωσίας δηλώνει παρών και τιμά τους πρωτεργάτες εθελοντές ενός πολύ σημαντικού προγράμματος, αυτού του παρατηρητή της Γειτονιάς, οι οποίοι με την ανιδιοτελή προσφορά τους συνδράμουν στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων της κοινωνίας μας, όπως είναι η προστασία και η ασφάλεια, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη διαβίωση για εμάς και τα παιδιά μας.

Ωθούμενοι από την ανάγκη να προσφέρουν για ένα κοινωφελή σκοπό ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, χωρίς κανένα κίνητρο υλικής ανταμοιβής, παραμένουν πάντα σε εγρήγορση αναφέροντας στην Αστυνομία Κύπρου οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές ή όποιες ύποπτες κινήσεις εντοπίσουν, διασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια των συνδαιτυμόνων τους.

Αντιλαμβανόμενοι τα οφέλη που έχει αποφέρει μέχρι σήμερα η εφαρμογή του θεσμού αυτού και τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί, προχωρήσαμε στην εφαρμογή του σε όλη την έκταση του Δήμου Λευκωσίας, εντάσσοντας σε αυτό μια πολύ μεγάλη μερίδα δημοτών, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καταπολέμηση και μείωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.

Η αναβάθμιση του ρόλου των παρατηρητών της γειτονιάς και η αξιοποίηση των μελών του προγράμματος για το καλό των κοινοτήτων, είναι επιβεβλημένη και ο Δήμος Λευκωσίας βρίσκεται δίπλα σας.»

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν 15 συντονιστές του προγράμματος, οι οποίοι αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ των παρατηρητών και της Αστυνομίας Κύπρου, απονέμοντας τους το «τιμής ένεκεν» μετάλλιο της πόλης, συγχαίροντας τόσο τους ίδιους όσο και τα 3000 μέλη, για το σημαντικό τους έργο: Μιχάλης Θεοδότου, Αντώνης Ευαγγέλου, Χρυσόστομος Ελευθερίου,       

Κώστας Καψός, Μάρκος Τρύφωνος, Τάκης Νικολάου, Βασίλης Γιαβάσιης, Αντώνης Αβρααμίδης, Φάνη Αραούζου, Ανδρέας Κουτζής, Γιώργος Σαμάνης, Αντρη Ελευθεριάδου, Ανδρέας Σώσειλος, Γιώργος Λάμπρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας κ. Δημήτρης Δημητρίου, εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας και ο Αρχισυντονιστής των Παρατηρητών της Γειτονιάς Λευκωσίας.