Σχέδιο Aναβίωσης Χρυσαλινιώτισσας – Διάθεση εργαστηρίου (αρ.8) στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Σχέδιο Aναβίωσης Χρυσαλινιώτισσας – Διάθεση εργαστηρίου (αρ.8) στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινι
Δευ, 01 Φεβ. 2016 14:55
Ο Δήμος Λευκωσίας δέχεται αιτήσεις για τη διάθεση ενός εργαστηρίου που βρίσκεται στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας στην οδό Δημώνακτoς 2, στην Ενορία Χρυσαλινιώτισσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για έντυπα αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Δημοτών στα τηλέφωνα 22797192  και 22797193, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy .

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν συμπληρωμένες στο Δήμο Λευκωσίας μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. 

Κριτήρια Διάθεσης εργαστηρίων στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.
 
Τα εργαστήρια στεγάζουν και φιλοξενούν τεχνίτες που εργάζονται σε διάφορους τομείς της σύγχρονης χειροτεχνίας. Προτεραιότητα έχουν βιοτεχνίες για παραδοσιακά προϊόντα όπως:
 
- Κατασκευή χειροποίητων παραδοσιακών στολιδιών για διακόσμηση
- Σχεδιαστές παραδοσιακών προϊόντων/παιχνιδιών ( π.χ υφασμάτινες κούκλες).
- Αργυροχρυσοχοία
- Aγγειοπλαστική/Κεραμική
- Αγιογραφία
- Ξυλογλυπτική
- Ζαχαροπλαστική/παραδοσιακό αρτοποιείο
- Άλλου είδους χειροτεχνίες
- Υφαντική
- Μεταλλοτεχνία
- Καλαθοπλεκτική
- Ψηφιδωτό
- Θεατρικό/παιδικό εργαστήριο
- Εργαστήριο για διδασκαλία χειροτεχνίας σε παιδιά
 
Η επιλογή μεταξύ των αιτητών πρέπει να εξασφαλίζει ποικιλία χρήσεων. Θα αποφευχθεί η διάθεση καταστημάτων σε μονάδες ομοίου είδους.
 
3. Θα προτιμηθούν αιτητές οι οποίοι θα διατηρούν ανοικτό προς το κοινό το εργαστήριο τους από Δευτέρα μέχρι Σάββατο,  προς πώληση των προϊόντων τους (στην αίτηση θα ζητηθεί να καταγράψουν λεπτομερώς τη φύση της εργασίας τους).
 
4. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις χρήσεων που μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες της γειτονιάς, μπορούν να εξεταστούν αιτήσεις άλλων μη οχληρών χρήσεων που θα προσφέρουν αναγκαίες υπηρεσίες στην περιοχή.
 
5. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα και προτεραιότητα θα δίνεται σε κατοίκους της Παλιάς Λευκωσίας ώστε να προσφέρεται βάση για απασχόληση έστω και σε μικρό μέρος του πληθυσμού της εντός των τειχών πόλης (εννοείται ότι θα πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια).
 
6. Στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Πολυεργαστηριακού Κέντρου διατίθεται μια θέση για ολοήμερη στάθμευση (7 :00π.μ. - 7:00μ.μ.) σε κάθε εργαστήριο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι υπόλοιπες θέσεις θα διατίθενται για το κοινό. Κατά τις βραδινές ώρες όλες οι θέσεις θα διατίθενται στους κατοίκους της περιοχής.
 
7. Το ενοίκιο για το εργαστήριο είναι € 149,50 πλέον κοινόχρηστα. Πριν την υπογραφή της σύμβασης είναι απαραίτητη η καταβολή ποσού ύψους € 897,00 (ενοίκια έξι μηνών) ως ντεπόζιτο. Το ποσό αυτό θα επιστρέφεται με τον τερματισμό της σύμβασης.
 
Για επιτόπια επίσκεψη στο εργαστήριο οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στον κ. Γιάννη Κληρίδη, Διαχειριστή υποστατικών του Δήμου στο τηλέφωνο 22797593 ή 99681786 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.