Δωρεάν υπηρεσία Vida track από την CYTA για τα άτομα της τρίτης ηλικίας του Πολυδύναμου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Δωρεάν υπηρεσία Vida track από την CYTA για τα άτομα της τρίτης ηλικίας του Πολυδύναμου
Δευ, 08 Φεβ. 2016 11:50
Από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 εφαρμόζεται πιλοτικά η παροχή της Υπηρεσίας  VIDATRACK του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, CYTA προς τα μέλη του προγράμματος «Κέντρο Ηλικιωμένων» (ΚΗΛ) του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η Cyta, εντελώς δωρεάν, στο πλαίσιο της λειτουργίας του προγράμματος, έχει εφοδιάσει τα μέλη του ΚΗΛ, με τον εξοπλισμό της υπηρεσίας δηλαδή, συσκευή – κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM-GPRS ενσωματωμένη στην συσκευή, παρελκόμενη μπαταρία επαναφορτιζόμενη, λουράκι λαιμού ή θήκη, φορτιστή πρίζας και καλώδιο φόρτισης.   
Τόσο τα άτομα της τρίτης ηλικίας, όσο και τα παιδιά τους ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν για την χρήση της συσκευής, από έμπειρη ομάδα του οργανισμού Cyta.

Μέσα από την χρήση της εξειδικευμένης συσκευής GPS tracker δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού θέσης ευπαθών ατόμων, εκπομπής σήματος έκτακτης ανάγκης, ανίχνευση πτώσης ηλικιωμένων και ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας και επικοινωνία με προκαθορισμένους τηλεφωνικούς αριθμούς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και ατόμων με χρόνιες παθήσεις.
Τα μέλη του προγράμματος καθώς επίσης και τα παιδιά τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπηρεσία και αποδέχτηκαν  να συμμετάσχουν στη δοκιμαστική χρήση της συσκευής.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας