Έτοιμη η ιστοσελίδα για το μεγάλο συνέδριο του CEMR στη Λευκωσία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 22

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Έτοιμη η ιστοσελίδα για το μεγάλο συνέδριο του CEMR στη Λευκωσία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 22
Παρ, 12 Φεβ. 2016 11:30
«Το Αύριο ξεκινά σήμερα! Το όραμα των Δήμων και των Περιφερειών για την Ευρώπη του 2030»

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.cemr2016.eu/ έχει τώρα ενεργοποιηθεί για τις εγγραφές και παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το συνέδριο του CEMR. Η Λευκωσία θα φιλοξενήσει το συνέδριο του CEMR που θα πραγματοποιηθεί στις 20 με 22 Απριλίου 2016 και αναμένεται να προσελκύσει πέραν των 600 συμμετοχών από τοπικές αρχές, Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ακαδημαϊκούς, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και ιδιωτικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη. Αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι από 60 ενώσεις τοπικής αυτοδιοίκησης από 41 χώρες που είναι μέλη του CEMR.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν πέραν των 30 συνεδριάσεων με θέματα όπως, Ιθαγένεια και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Διακυβέρνηση και Ηγεσία, κοινωνία και Πολιτισμός, Οικονομία, Περιβάλλον, Κλίμα και Ενέργεια, Γνώση, Τεχνολογία και Καινοτομία και Συνεργασία.

Κάθε τέσσερα χρόνια, το CEMR συγκεντρώνει τα μέλη και τους εταίρους του για το Συνέδριο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών. Το Συνέδριο CEMR είναι η κύρια ευρωπαϊκή συνάντηση δημάρχων, συμβούλων και εταίρων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και το Δήμο Λευκωσίας, φέρει τον τίτλο «Το Αύριο ξεκινά σήμερα! Το όραμα των Δήμων και των Περιφερειών για την Ευρώπη του 2030».

Το CEMR έχει ως στόχο να προωθήσει μια ενωμένη Ευρώπη, η οποία θα βασίζεται στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και δημοκρατία. Για να επιτύχει αυτό τον στόχο, προσπαθεί να διαμορφώσει το μέλλον της Ευρώπης βελτιώνοντας την τοπική και περιφερειακή συμβολή, να επηρεάσει το ευρωπαϊκό δίκαιο και την ευρωπαϊκή πολιτική, να ανταλλάξει εμπειρίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και να συνεργαστεί με εταίρους σε άλλα μέρη του κόσμου.