Διάλεξη/συζήτηση με θέμα «Εκποιήσεις: Κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Διάλεξη/συζήτηση με θέμα «Εκποιήσεις: Κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις»
Τρι, 26 Απρ. 2016 10:16
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στα πλαίσια του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» και σε συνεργασία με το Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις ανακοινώνουν την πιο κάτω διάλεξη/συζήτηση με θέμα:

«Εκποιήσεις: Κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις»


Η οικονομική κρίση επιδρά στην ψυχολογία των ανθρώπων προκαλώντας αίσθημα ματαίωσης, έντονης ανασφάλειας και φοβίες. Ίσως δεν είναι τυχαίο που στα αγγλικά η λέξη ύφεση είναι «depression», που στην ορολογία της ψυχιατρικής μεταφράζεται ως κατάθλιψη. Εδώ λοιπόν τίθεται το ζήτημα της φύσης της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στην κατάθλιψη και τον σύγχρονο κοινωνικό δεσμό. Πώς ο κίνδυνος εκποίησης σαν  αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης επιδρά στην ψυχολογία, στις σχέσεις και την συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα και έξω από την οικογένεια αλλά και στην κοινωνία γενικότερα; Μέσα από αυτή την θεματική θα γίνει μια προσπάθεια να φωτιστούν εκείνες οι περιοχές της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου που βιώνει αυτή την κατάσταση και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση γύρο από το θέμα με την ολοκλήρωση της παρουσίασης.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016, 19:30-20:00

Ομιλητές:

κος Παναγιώτης Σταυρινίδης Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
κος Γρηγόρης Ιωάννου κοινωνιολόγος-καθηγητής στο Frederick University

Χώρος υλοποίησης: «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας», Αγ. Ανδρέα 7, 1040 Λευκωσία
Για συμμετοχές τηλεφωνήστε: 22797864, 22797870, polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy
Αριθμός θέσεων περιορισμένος
Δωρεάν φύλαξη παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών κατόπιν συνεννόησης
Η συμμετοχή είναι δωρεάν       


Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας