Παραχώρηση υποτροφιών για τους δημότες του Δήμου Λευκωσίας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Παραχώρηση υποτροφιών για τους δημότες του Δήμου Λευκωσίας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τρι, 12 Ιουλ. 2016 10:05
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για την παραχώρηση πέντε υποτροφιών (2 μισών (50%) και 3 μερικής φοίτησης (30%)), που έχουν διατεθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και θα είναι σε ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν άτομα που:
1. Είναι Δημότες Λευκωσίας που κατοικούν εντός δημοτικών ορίων ή των οποίων οι γονείς κατοικούσαν μέχρι τα γεγονότα του 1974 σε περιοχή του Δήμου Λευκωσίας που σήμερα είναι κατεχόμενη.

2. Είναι απόφοιτοι Λυκείου, Τεχνικής Σχολής ή Ιδιωτικής Σχολής με γενικό βαθμό απολυτηρίου 17 ή  ψηλότερο.

3. Θα δοθεί προτεραιότητα σε υποψήφιους που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Η κάθε υποτροφία, παραχωρείται (νοουμένου ότι ο υποψήφιος πληροί τα κριτήρια εισδοχής του προγράμματος για το οποίο ενδιαφέρεται) για το πρώτο έτος σπουδών και η επέκτασή τους για τα επόμενα έτη θα επανεξετάζεται ετησίως με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση του υποτρόφου.

Σημειώνεται επίσης ότι η υποτροφία ισχύει για τα δίδακτρα του εκάστοτε έτους (όπως αυτά καθορίζονται από το Πανεπιστήμιο) και δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος αγοράς βιβλίων και άλλα τέλη όπως το τέλος εισδοχής.

Τα πτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τα οποία παρέχονται υποτροφίες, καθώς και τα ειδικά έντυπα αιτήσεων, ευρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων από την ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα κεντρικά γραφεία του Δήμου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τελευταία ημερομηνία υποβολή των αιτήσεων η Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016.