Εγκαίνια παιχνιδιού για παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εγκαίνια παιχνιδιού για παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Πεμ, 28 Ιουλ. 2016 12:05
Σε σεμνή τελετή, ο Δήμος Λευκωσίας εγκαινίασε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, παιχνίδι για παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις, μια ευγενική δωρεά του Συνδέσμου Λαϊονές Λευκωσίας-Κερύνειας.

Το παιχνίδι (μύλος) παραχωρήθηκε στον Δήμο Λευκωσίας από τον Σύνδεσμο Λαϊονές Λευκωσίας-Κερύνειας στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του τελευταίου για ενίσχυση των δημόσιων πάρκων και παιχνιδότοπων με παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιούνται και από παιδιά τα οποία λόγω αναπηρίας και μειωμένης κινητικότητας, βρίσκονται σε τροχοκάθισμα.

Ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Έλενα Αταλιώτη για τη γενναιόδωρη προσφορά του προς τον Δήμο, αναφέροντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι καθ’ όλα καλοδεχούμενες και επιθυμητές, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία και τον ρόλο και της τοπικής αρχής στη διαφύλαξη του δικαιώματος κάθε παιδιού ανεξαιρέτως στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαϊονές Λευκωσίας-Κερύνειας, κ. Έλενα Αταλιώτη, εξέφρασε την ευχαρίστηση και τη συγκίνησή της για την εγκατάσταση ενός ακόμη παιχνιδιού για παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις σε δημόσιο πάρκο και ευχήθηκε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα παραδείγματα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Οργάνωσης για παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», κ. Γιούλα Πιτσιάλη, τόνισε τη σημασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου παιχνιδιού στα δημόσια πάρκα, αφού πέραν της ψυχαγωγίας, αποτελεί αφ’ ενός σημαντικό μέρος της εργοθεραπείας των παιδιών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ειδικά της ισορροπίας τους και αφ’ ετέρου βοηθά ουσιαστικά στην κοινωνικοποίηση και ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.