Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας στα Καλοκαιρινά Προγράμματα παιδιών του Πολυδύναμου Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας στα Καλοκαιρινά Προγράμματα παιδιών του Πολυδύναμου Δήμου Λευκωσίας
Πεμ, 28 Ιουλ. 2016 14:00
«Ευελπιστούμε στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας…» δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, κατά την επίσκεψή του στα Καλοκαιρινά Προγράμματα παιδιών του Πολυδύναμου του Δήμου Λευκωσίας.

«Ευελπιστούμε ότι το αίτημα των Δήμων για συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από το Υπουργείο, ώστε να καθιερωθεί και να επεκταθεί ο θεσμός των καλοκαιρινών σχολείων που με επιτυχία λειτουργήσαν οι Δήμοι εδώ και μερικά χρόνια με στόχο τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γυναικών..» δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας απευθυνόμενος στους γονείς, στον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας κο Γιάννη Οικονομίδη και στην εκπρόσωπο της σχολικής εφορίας Αγλαντζιάς και δημοτική σύμβουλο Αγλαντζιάς κα Έλενα Λάντα, κατά την επίσκεψή του στα Δημοτικά Σχολεία, όπου το Πολυδύναμο λειτουργεί σε συνεργασία με τους συνδέσμους γονέων και τις διευθύνσεις των σχολείων για 4η συνεχομένη χρονιά, «Καλοκαιρινά Κέντρα Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών».

Η περιήγηση του Δημάρχου με τη συνοδεία της Προέδρου της επιτροπής Πρόνοιας κας Μελιάς Αβραάμ και της Δημοτικής Συμβούλου κας Κάτιας Απέγητου, ξεκίνησε από το «Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας», όπου το Πολυδύναμο στο πλαίσιο του «Ανοικτού Σχολείου» που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υλοποιεί πρόγραμμα απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν το Δήμαρχο οι συμμετέχοντες και του παρουσίασαν μια σύντομη θεατρική παράσταση.

Στη συνέχεια γονείς, παιδιά και προσωπικό περίμεναν το Δήμαρχο στο δημοτικό σχολείο του Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου, όπου για πρώτη χρονιά, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων σχολείων ζήτησε από το Πολυδύναμο να λειτουργήσει καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης, το οποίο μάλιστα θα συνεχιστεί και κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε και κορυφώθηκε με την επίσκεψη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Αγίων Ομολογητών κολυμπούσαν, στον πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος, ενώ τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του Αγίου Αντρέα, ανέμεναν το Δήμαρχο για να παίξουν επιτραπέζια αντισφαίριση!

Τα μέλη των συνδέσμων γονέων ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για το εξαίρετο πρόγραμμα που προσφέρθηκε στα παιδιά τους από το Πολυδύναμο και ζήτησαν την επανάληψη του την επόμενη χρονιά αλλά και κατά τους χειμερινούς μήνες!

Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τους Συνδέσμους γονέων καθώς και το προσωπικό του Πολυδύναμου για τη συντονισμένη προσπάθεια η οποία έφερε πολύ θετικά αποτελέσματα καθώς και αύξηση των συμμετεχόντων ενώ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης και επέκτασης του επιτυχημένου αυτού θεσμού.
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας