Συνεχίζονται τα έργα σε τμήμα του παραδοσιακού πυρήνα Καϊμακλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Συνεχίζονται τα έργα σε τμήμα του παραδοσιακού πυρήνα Καϊμακλίου
Παρ, 17 Φεβ. 2017 10:20
Σας πληροφορούμε ότι τα βελτιωτικά έργα σε τμήμα του παλαιού πυρήνα Καϊμακλίου, Φάση Δ, στις οδούς Γρηγόρη Αυξεντίου, Γρίβα Διγενή (μέρος), Διογένους και Καλαβρύτων (μέρος), με σκοπό την αναζωογόνηση της περιοχής, θα αρχίσουν την 1η Μαρτίου 2017.

Τα έργα θα περιλαμβάνουν τις πιο κάτω εργασίες:
• Αποκατάσταση / συντήρηση των όψεων και των περιτειχισμάτων 40 οικοδομών.
• Κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων 1750τ.μ.
• Εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.
• Υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, ΣΥΛ,ΣΑΛ, CYTA) και αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων.

Τα έργα αναμένεται να έχουν διάρκεια δέκα μήνες.

H ανάπλαση του παλαιού πυρήνα, σε συνάρτηση με το Πολιτιστικό Κέντρο Καϊμακλίου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, με την ανάπλαση της πλατείας της Αγίας Βαρβάρας και με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Συνεργασίας, έχει συμβάλει αθροιστικά στην αναβάθμιση της περιοχής αισθητικά και λειτουργικά. Έχει επίσης ήδη προσελκύσει κοινωνικά δραστήριες ομάδες, είτε για ιδιοκατοίκηση, είτε για ψυχαγωγία, είτε για συνάθροιση σε νέους ιδιωτικούς χώρους νέων κοινωνικών οργανώσεων. Ταυτόχρονα, έφερε επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή και έχει προωθήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία κατάλληλων μικρών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να αξιοποιηθεί η δυνατότητα της περιοχής για να αναπτυχθεί σε ένα ζωντανό πυρήνα, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους σημαντικούς κοινωνικούς χώρους του Δήμου Λευκωσίας γενικότερα.

Με την ανάπλαση αναδείχθηκαν οι εξαιρετικά σημαντικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής αξίας οικοδομές της περιοχής και βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων.

Για οποιεσδήποτε τυχόν πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε  στο τηλ. 22797556  Σίμος Δρουσιώτης – Αρχιτέκτονας του Έργου.

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τη λύπη του για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού. Τα έργα ανάπλασης θα είναι προς όφελος της Λευκωσίας και των δημοτών της, ιδιαίτερα των κατοίκων της περιοχής.