Διοργάνωση εργαστηρίων πρόληψης τοξικοεξαρτήσεων στο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Διοργάνωση εργαστηρίων πρόληψης τοξικοεξαρτήσεων στο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας
Δευ, 27 Μαρ. 2017 13:35
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Frederick διοργάνωσαν διαδραστικά εργαστήρια σε θέματα πρόληψης τοξικοεξαρτήσεων για μαθητές του Γυμνασίου Παλουριώτισσας
 
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» και σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick, διοργάνωσαν και υλοποίησαν διαδραστικά εργαστήρια σε θέματα πρόληψης τοξικοεξαρτήσεων για μαθητές του Γυμνασίου Παλουριώτισσας. Συγκεκριμένα τα εργαστήρια είχαν διάρκεια 90 λεπτά και απευθύνονταν στους μαθητές των 6 τμημάτων της Α’ τάξης του Γυμνασίου. Η δράση ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017, όπου ανά εβδομάδα το κάθε τμήμα παρακολουθούσε με ενθουσιασμό το εργαστήριο. Συνολικά, παρακολούθησαν το συγκεκριμένο εργαστήριο περίπου 130 μαθητές.
 
Η δράση ήταν κάτω από την εποπτεία του καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ. Σταύρου Πάρλαλη. Ο εκπαιδευτής του εργαστηρίου, κοινωνικός λειτουργός κύριος Νίκος Αλεξανδρόπουλος, πιστοποιημένος σύμβουλος εξαρτήσεων από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης συμβούλων εξαρτήσεων IC & RC, με εμπειρία σε θέματα πρόληψης τοξικοεξαρτήσεων, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να εκφράσουν διάφορες ανησυχίες αλλά και να λύσουν πολλές απορίες γύρω από τις τοξικοεξαρτήσεις, μέσα από τα διαδραστικά εργαστήρια που παρακολούθησαν. Στόχοι των εργαστηρίων αποτελούσαν τόσο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις ουσιοεξαρτήσεις, όσο και η ενδυνάμωση των μαθητών να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες για να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Η όλη δράση προέκυψε κατόπιν συνεννόησης αλλά  και συνεργασίας με τον διευθυντή του σχολείου κύριο Δαυίδ Δαυίδ, την σύμβουλο κυρία Ελένη Χριστίνα Λύτρα καθώς και την  καθηγήτρια και τοπική συντονίστρια του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε., κυρία Ελένη Μιχαηλίδου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική συνεργασία. 
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας