Ομάδα αγωγής ψυχικής υγείας από το Πολυδύναμο, «Συμβουλευτικό Κέντρο» και τις ΥΨΥ, Τομέας Α’

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ομάδα αγωγής ψυχικής υγείας από το Πολυδύναμο, «Συμβουλευτικό Κέντρο» και τις ΥΨΥ, Τομέας Α’
Τρι, 25 Απρ. 2017 09:00
Ομάδα συμβουλευτικής αγωγής ψυχικής υγείας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, «Συμβουλευτικό Κέντρο» και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ), Τομέας Α’.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικό Κέντρο» και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Τομέας Α’ συνεχίζουν την λειτουργία της ομάδας: «Συμβουλευτική αγωγή ψυχικής υγείας», που συντονίζουν δύο κοινοτικές νοσηλεύτριες ψυχικής υγείας.

Οι συναντήσεις της ομάδας ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2017 και πραγματοποιούνται απρόσκοπτα κάθε Τρίτη, 17:30-19:00, στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέα 7, 1040, Λευκωσία, όπου στεγάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο (Συ.Κε.) του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Η ομάδα αποτελείται από άτομα με ψυχικές διαταραχές και καλή λειτουργικότητα, όσον αφορά στις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Στόχος, τόσο των μελών όσο και των συντονιστριών είναι η ενίσχυση της καλής ψυχικής υγείας, η εκπαίδευση μέσω συμπεριφορικών τεχνικών για την αντιμετώπιση στρεσσογόνων καταστάσεων και η ενδυνάμωση στη διαχείριση θεμάτων που επιβαρύνουν τη ψυχική υγεία, βασισμένες στο «εδώ και τώρα». Επίσης, τα μέλη της ομάδας μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα συναισθήματα τους και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις σχετικές με την ψυχική τους υγεία.

Η ομάδα δέχεται νέα μέλη και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε σύντομη προσωπική συνάντηση για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας της ομάδας.  Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ομάδα «Συμβουλευτικής αγωγής ψυχικής υγείας» μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22797870 ή polidinamo@nicosiamunicipality.org.cy.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας