Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Πεμ, 11 Μαϊ. 2017 13:10
Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Τμήμα Άμπου Ντάμπι) επισκέφτηκαν το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και συνάντησαν την Πρόεδρο της Επιτροπής Πρόνοιας και Αντιπρόεδρο του Πολυδύναμου κα Κάτια Απέγητου την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017. 

Το Πανεπιστήμιο επέλεξε φέτος την Κύπρο για την καθιερωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη (fieldtrip internship) που διοργανώνει, ως μέρος του προγράμματος πτυχιακών σπουδών. Κύριος στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης είναι όπως οι φοιτητές γνωρίσουν καλύτερα την Κύπρο ιδιαίτερα σε σχέση με τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την ιστορία των πόλεων της Κύπρου, την περιβαλλοντική πολιτική, τη διαχείριση των υδάτων, την τουριστική ανάπτυξη καθώς και τον γεωπολιτικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
  
Την επίσκεψη στο Πολυδύναμο πρότεινε στην ομάδα η λειτουργός του κλάδου διεθνών σχέσεων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, κα Μαρία Φάντη, κρίνοντας ότι αποτελεί καλή πρακτική ιστορικού κτηρίου που αξιοποιείται πλήρως για τη φιλοξενία δράσεων κοινωνικής πρόνοιας και πολιτισμού. Η κα Απέγητου και η Υπεύθυνη του Πολυδύναμου παρουσίασαν στους φοιτητές τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λευκωσίας και τους ξενάγησαν στο κτήριο όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης θα αποτελέσουν το θέμα της διατριβής των φοιτητών και θα προβληθούν σε δημόσια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Γεωγραφίας και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στα Αραβικά Εμιράτα.

Οι εννέα φοιτητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Παλαιστίνη, το Μαρόκο, τη Σενεγάλη και την Αλγερία και συνοδεύονταν από τους καθηγητές – τον Δρ. Hadrien Dubucs, Επικεφαλής του Τμήματος και τον Καθηγητή Κοσμά Παυλόπουλο.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας