Ορθή κατασκευή πεζοδρομίων και δρόμων στους Άγιους Ομολογητές - Εργασίες στην οδό Στέλιου Μαυρομάτη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ορθή κατασκευή πεζοδρομίων και δρόμων στους Άγιους Ομολογητές - Εργασίες στην οδό Στέλιου Μαυρομάτη
Πεμ, 07 Σεπ. 2017 11:20
Η ορθή δημιουργία πεζοδρομίων και δρόμων στη Λευκωσία είναι ένα μεγάλο σε έκταση και συνάμα σημαντικό έργο στην πόλη μας. Η δημιουργία νέας υποδομής και η βελτίωση της υφιστάμενης συμβάλλει στην αισθητική και κυρίως στη λειτουργία της πόλης που αποτελούν βασική προτεραιότητα του Δήμου Λευκωσίας.

Στους Αγίους Ομολογητές βελτιώνουμε συνολικά  42 δρόμους, δαπάνης €5.6 εκατομμυρίων πλέον ΦΠΑ, μήκους 7.5 χιλιομέτρων. Στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών από τα έργα έχουν επηρεαστεί 5 νηπιαγωγεία και σχολεία. Καταφέραμε να μην επηρεαστούν τα περισσότερα από αυτά, πλην μίας εισόδου του Junior School.

Η φάση του έργου που πραγματοποιείται κοντά στο Junior School περιλαμβάνει 12 δρόμους, μήκους 1.5 χιλιομέτρων και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017  από την οδό Στέλιου Μαυρομάτη. Τα έργα στην οδό αυτή θα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων με στόχο την ολοκλήρωση τους τέλος του Οκτώβρη.

Ο λόγος που δεν μπορούσε να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών αυτών έξω από το σχολείο είναι ότι αυτές επιβάλλεται να ολοκληρωθούν πριν τον Χειμώνα και τις βροχοπτώσεις.

Προσπάθεια του Δήμου είναι κατά αρχή η επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των πλημμυρών στην περιοχή που παρουσιάζονται με τις πρώτες νεροποντές, όπως επίσης και την επίλυση των προβλημάτων άναρχης στάθμευσης των οχημάτων και λεωφορείων κατά την ώρα της αποβίβασης και επιβίβασης των μαθητών στο σχολείο.

Με στόχο να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα πρόσβασης και διακίνησης στο σχολείο έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις  και σημάνσεις όπως συμφωνήθηκε με τη διεύθυνση του σχολείου:

Έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες καθώς και περίφραξη ασφαλείας κατά μήκος του πεζοδρομίου έξω από το  Junior School και το πεζοδρόμιο μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα.

Έχει δημιουργηθεί πρόσβαση πίσω από το ESOBGA (χωμάτινος δρόμος) από όπου οι γονείς και το προσωπικό του σχολείου μπορούν να προσεγγίζουν το σχολείο με τα αυτοκίνητα τους.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν κατά τις ώρες αιχμής τροχονόμοι για να βοηθήσουν τους γονείς που θέλουν να φθάσουν κοντά στο σχολείο.

Ο χώρος στάθμευσης του Δήμου Στροβόλου είναι πλήρως προσβάσιμος στη  Στέλιου Μαυρομάτη. Υπάρχει επίσης πρόσβαση προς το σχολείο και από την Αγγλική Σχολή.

Η υπηρεσία του Δήμου θα είναι σε συνεχή επαφή για την επίλυση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Το έργο είναι υψίστης σημασίας για την κοινωνική ανάπτυξη, και με την ολοκλήρωση του θα συμβάλει στη διασφάλιση της συνεχούς, ασφαλούς και χωρίς εμπόδια διακίνησης των πεζών και στη σωστή διαχείριση των νερών της βροχής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ομοιόμορφα πεζοδρόμια για να περπατούμε, να κατασκευάσουμε οχετούς κατάλληλους που να διοχετεύουν τα νερά της βροχής και να αποτρέπουν τις πλημμύρες και τις ζημιές σε υποστατικά, να υπάρχει καλό οδόστρωμα χωρίς λακκούβες στους δρόμους, δίνοντας λύσεις στα διάφορα προβλήματα και παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στους κατοίκους και τις περιουσίες τους.