Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει σε σημαντική συνάντηση των πρωτευουσών των χωρών μελών της ΕΕ στη Ρί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετέχει σε σημαντική συνάντηση των πρωτευουσών των χωρών μελών της ΕΕ στη Ρί
Τετ, 20 Σεπ. 2017 12:35
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μεταβαίνει στη Ρίγα (Λετονία) για να παραστεί στη συνάντηση των Δημάρχων των πρωτευουσών της ΕΕ που πραγματοποιείται στις 21 - 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνάντηση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2011 σε διαφορετική πρωτεύουσα της ΕΕ, πραγματοποιείται συζήτηση μεταξύ των Δημάρχων και της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu, σε καίρια θέματα που αφορούν τις τοπικές αρχές όπως η πολιτική συνοχής, οι πρόσφυγες, η αστική φτώχεια, η αστική κινητικότητα, θέματα ενέργειας και έξυπνων πόλεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υιοθετηθεί από τους Δημάρχους των πρωτευουσών της ΕΕ η Διακήρυξη της Ρίγας για την ενίσχυση του ρόλου των πρωτευουσών της ΕΕ για την ανάπτυξη και την ενότητα, στο πλαίσιο της Αστικής Ατζέντας της ΕΕ.

Στη Ρίγα, μαζί με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu θα παρευρεθούν Δήμαρχοι από πολλές πρωτεύουσες της ΕΕ όπως η Βιέννη, το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, η Ρώμη, το Βερολίνο, η Μαδρίτη κ.ά. όπως επίσης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την ενεργειακή ένωση, Maros Sefcovic.

H Αστική Ατζέντα της ΕΕ (EU Urban Agenda) αποτελεί μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αστικού χαρακτήρα της ΕΕ, των εθνικών πολιτικών και της νομοθεσίας. Εστιάζει σε συγκεκριμένα θέματα προτεραιότητας μέσα από τη διαμόρφωση και λειτουργία εταιρικών σχέσεων - όπου συμμετέχουν πόλεις, κράτη μέλη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλοι οργανισμοί - και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές.